1. Pilko 25 grammaa tuoretta inkivääriä kuorineen ja kääri mausteiden kanssa sideharsoon. Pese ja paloittele kaksi persimonia kattilaan. Lisää kolme desilitraa vettä ja maustekäärö kattilaan. Keitä aineksia hiljalleen kannen alla keskilämmöllä 15 minuuttia.
2. Siivilöi, poista maustekäärö ja painele hedelmistä lusikalla kaikki mehu. Anna valua rauhassa. Lisää kattilaan kaksi desilitraa sokeria ja keitä kokoon juoksevaksi siirapiksi. Muista, että liemi jähmettyy vielä jäähtyessään. Jos kastike jähmettyy liikaa, lisää joukkoon tilkka kiehuvaa vettä.
3. Valuta siirappi kuumennettuun, puhtaaseen pulloon. Sulje ja säilytä jääkaapissa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.
Katso myös: Ilahduta makealla ruokalahjalla – itsetehty suklaa, tikkarit, mangonarut ja crinkle-keksit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Persimon-inkiväärisiirappi