Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persimon-juureslisuke

Juureksissa on luonnollista makeutta, joten ne sopivat loistavasti uuniin. Persimon-hedelmä tuo uunijuureksiin uuden twistin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Persimon-juureslisuke:

  • 3 porkkanaa
  • 400 g lanttua
  • 2 persimonia
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele kolme porkkanaa ja 400 grammaa lanttua. Pese kaksi persimonia ja lohko paloiksi. Kuori ja lohko yksi punasipuli. Levitä kasvikset uunivuokaan ja paahda sellaisenaan ensin 225 asteessa 15 minuuttia.

2. Kuori ja murskaa yksi valkosipulinkynsi. Sekoita 50 grammaa pehmeää voita, hienonnettu valkosipulinkynsi, yhden puhtaaksi pestyn appelsiinin raastettu kuori sekä kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä.

3. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja lisää maustettu voi nokareiksi kasvisten pinnalle. Kypsennä vielä 5–7 minuuttia, kunnes voi sulaa ja kasvikset saavat väriä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Persimon – hedelmä täynnä kuitua, vitamiineja ja makua


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persimon-juureslisuke

Lukija481172

Seurasin ohjetta tarkkaan… lanttu ja porkkana ei todellakaan kypsynyt tuossa ajassa. Vaatii ainakin 40 minuuttia ennen kuin ovat pehmenneet.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.