Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Persimon-juureslisuke

Juureksissa on luonnollista makeutta, joten ne sopivat loistavasti uuniin. Persimon-hedelmä tuo uunijuureksiin uuden twistin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Persimon-juureslisuke:

3 porkkanaa
400 g lanttua
2 persimonia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
50 g huoneenlämpöistä voita
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele kolme porkkanaa ja 400 grammaa lanttua. Pese kaksi persimonia ja lohko paloiksi. Kuori ja lohko yksi punasipuli. Levitä kasvikset uunivuokaan ja paahda sellaisenaan ensin 225 asteessa 15 minuuttia.

2. Kuori ja murskaa yksi valkosipulinkynsi. Sekoita 50 grammaa pehmeää voita, hienonnettu valkosipulinkynsi, yhden puhtaaksi pestyn appelsiinin raastettu kuori sekä kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä.

3. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja lisää maustettu voi nokareiksi kasvisten pinnalle. Kypsennä vielä 5–7 minuuttia, kunnes voi sulaa ja kasvikset saavat väriä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Persimon – hedelmä täynnä kuitua, vitamiineja ja makua

Keskustelu

Kommentoi juttua: Persimon-juureslisuke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X