Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persimon-vuohenjuustoleipä

Makea persimon ja aromikas vuohenjuusto ovat ihania yhdessä. Kokeile makuparia leivän päällä. Persimon-vuohenjuustoleivät maistuvat pikkujouluissa glögin kanssa tai joulupöydän pikkusuolaisena suupalana.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Persimon-vuohenjuustoleipä:

  • 2 persimonia
  • noin 1 dl vettä
  • 1 rkl persimon-inkiväärisiirappia
  • ½ maalaisleipää tai ciabatta
  • 1 prk (140 g) pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 ruukku rucolasalaattia
  • rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • persimon-inkiväärisiirappia

Valmistusohje

1. Pese ja lohko kaksi persimonia. Kuumenna pannulla noin desilitra vettä ja lisää persimonit pannulle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes neste häviää ja persimonit pehmenevät ja saavat hieman väriä. Siirrä pannu syrjään ja murskaa hedelmiä hieman esimerkiksi puunuijan avulla. Mausta hedelmät yhdellä ruokalusikallisella persimon-inkiväärisiirappia.

2. Viipaloi ja paahda puolikas maalaisleipä tai ciabatta. Notkista kulhossa 140 grammaa pehmeää vuohenjuustoa ja 200 grammaa ricottajuustoa. Levitä seos persimon-vuohenjuustoleiville ja nostele päälle jäähtyneitä hedelmälohkoja ja yksi ruukku rucolasalaattia. Rouhi päälle mustapippuria. Pirskota pinnalle hieman persimon-inkiväärisiirappia ja tarjoa heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Persimon – hedelmä täynnä kuitua, vitamiineja ja makua

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Maustejogurttia ja persimonia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persimon-vuohenjuustoleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.