1. Pese ja lohko kaksi persimonia. Kuumenna pannulla noin desilitra vettä ja lisää persimonit pannulle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes neste häviää ja persimonit pehmenevät ja saavat hieman väriä. Siirrä pannu syrjään ja murskaa hedelmiä hieman esimerkiksi puunuijan avulla. Mausta hedelmät yhdellä ruokalusikallisella persimon-inkiväärisiirappia.
2. Viipaloi ja paahda puolikas maalaisleipä tai ciabatta. Notkista kulhossa 140 grammaa pehmeää vuohenjuustoa ja 200 grammaa ricottajuustoa. Levitä seos persimon-vuohenjuustoleiville ja nostele päälle jäähtyneitä hedelmälohkoja ja yksi ruukku rucolasalaattia. Rouhi päälle mustapippuria. Pirskota pinnalle hieman persimon-inkiväärisiirappia ja tarjoa heti.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.
Katso myös: Persimon – hedelmä täynnä kuitua, vitamiineja ja makua
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Maustejogurttia ja persimonia
Keskustelu
Kommentoi juttua: Persimon-vuohenjuustoleipä