Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Persimoni-kermavanukas

Baijerilainen ker­mavanukas eli bavarois saa lisä­makua talven kausihedelmästä persimonista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kermavanukas:

1 dl maitoa
1/2 vaniljatanko
3 liivatelehteä
2 kananmunankeltuaista
1 dl sokeria
11/2 dl kuohukermaa

Persimonsose

2 persimonia
2 rkl sokeria
2 rkl vettä

Lisäksi

1 persimoni
2 rkl appelsiinilikööriä
5 rkl sokeria
kuorittuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Valmista ensin persimonisose. Kuo­ri ja pilko hedelmät kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Keitä miedolla lämmöl­lä noin 5 minuuttia, kunnes hedelmät hieman soseutuvat. Paseeraa seos huolella siivilän läpi ja anna jäähtyä.

2. Mittaa kattilaan maitoa ja raapu­ta joukkoon halkaistun vaniljatangon siemenet. Anna seoksen kiehahtaa. Poista vaniljatanko. Nosta liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.

3. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää kuuma maito munavaahtoon samal­la sekoittaen. Siirrä seos kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä samalla vatkaten 8–10 minuuttia, kunnes keltu­aiset kypsyvät ja seos hieman sakenee.

4. Purista liivatteista neste ja sulata keltuaisseokseen. Siirrä kulho jääh­tymään ja vatkaa seosta, kunnes se jäähtyy. Vatkaa kerma löysäksi vaah­doksi, ja sekoita kermavaahto sekä persimonisose jäähtyneen keltuais­ vaahdon joukkoon. Kaada seos sili­konisiin annosvuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

5. Kumoa vanukkaat tarjoilulautasil­le. Pese ja viipaloi persimoni. Paine­le viipaleet kuiviksi talouspaperilla. Kasta viipaleet likööriin ja sen jälkeen sokeriin. Paahda viipaleet kuivalla ja kuumalla pannulla sokeripinnat alas­ päin, kunnes neste haihtuu ja sokeri alkaa saada hieman väriä. Voit pai­nella viipaleita lastalla, jotta pinnat paahtuvat tasaisesti. Tarjoile viipaleet vanukkaiden kanssa. Ripottele koris­teeksi rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Ihanan kermaiset jälkiruoat sopivat talven herkkuhetkiin:

127897-glogipaarynat_ja_pannacotta.jpg

Jouluinen panna cotta

Valkosuklaa-piimäpannacotta

Valkosuklaa-piimäpannacotta

punssivanukas

Punssivanukas

Ruoka.fi: Dulche de Leche -vanukas

Keskustelu

Kommentoi juttua: Persimoni-kermavanukas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X