Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persimonicarpaccio

Persimonicarpaccio yhdistää ihanalla tavalla suolaisen kalan ja makean hedelmän. Ohuen ohuiksi viipaloitujen hedelmien päälle taiteillaan kauniita lohiruusukkeita. Simppeli alkuruoka herättää taatusti ihastusta juhla-aterialla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Persimonicarpaccio

  • 2–3 persimonia
  • 3 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 200 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

Persimonicarpaccio tehdään helposti näin:

  1. Pese kaksi tai kolme persimonia. Kuori hedelmät halutessasi.
  2. Leikkaa persimonit mandoliinilla tai terävällä veitsellä muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta kulhoon.
  3. Mittaa joukkoon kolme ruokalusikallista omenavinietikkaa, yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä, puoli teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallista mustapippuria myllystä.
  4. Sekoittele ja laita jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.
  5. Hienonna yksi ruokalusikallinen ruohosipulia.
  6. Nosta hedelmäviipaleet marinadista reikäkauhalla. Asettele persimonviipaleet tarjoiluastialle spiraalin muotoon.
  7. Ota 200 grammaa kylmäsavulohta. Kierrä lohiviipaleet ruusuiksi ja aseta ne persimonien päälle.
  8. Koristele persimonicarpaccio ruohosipulilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: Persimon – makea hedelmä ihastuttaa monipuolisuudellaan: Katso herkulliset reseptit!

Lue myös Anna.fi: Paahdettuja persimoneja ja kanelikermaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persimonicarpaccio

Sinun täytyy kommentoidaksesi.