Persimonicarpaccio
Persimonicarpaccio yhdistää ihanalla tavalla suolaisen kalan ja makean hedelmän. Ohuen ohuiksi viipaloitujen hedelmien päälle taiteillaan kauniita lohiruusukkeita. Simppeli alkuruoka herättää taatusti ihastusta juhla-aterialla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Persimonicarpaccio
- 2–3 persimonia
- 3 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- 200 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
Persimonicarpaccio tehdään helposti näin:
- Pese kaksi tai kolme persimonia. Kuori hedelmät halutessasi.
- Leikkaa persimonit mandoliinilla tai terävällä veitsellä muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta kulhoon.
- Mittaa joukkoon kolme ruokalusikallista omenavinietikkaa, yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä, puoli teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallista mustapippuria myllystä.
- Sekoittele ja laita jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.
- Hienonna yksi ruokalusikallinen ruohosipulia.
- Nosta hedelmäviipaleet marinadista reikäkauhalla. Asettele persimonviipaleet tarjoiluastialle spiraalin muotoon.
- Ota 200 grammaa kylmäsavulohta. Kierrä lohiviipaleet ruusuiksi ja aseta ne persimonien päälle.
- Koristele persimonicarpaccio ruohosipulilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.
Lue myös: Persimon – makea hedelmä ihastuttaa monipuolisuudellaan: Katso herkulliset reseptit!
Lue myös Anna.fi: Paahdettuja persimoneja ja kanelikermaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Persimonicarpaccio