1. Nosta noin 700 gramman porsaan sisäfilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen kypsentämistä. Leikkaa fileeseen viilto lihan keskiosaan, puoliväliin asti. Avaa filee auki yhtenäiseksi levyksi ja nuiji lihan pinta tasaiseksi. Mausta lihan pinta yhdellä teelusikallisella suolaa ja rouhitulla mustapippurilla.
2. Pilko neljä viipaletta pekonia. Kuori ja hienonna kaksi salottisipulia sekä yksi valkosipulinkynsi. Kuori
ja kuutioi yksi persimoni. Lisää ainekset kylmälle pannulla ja kuumenna, kunnes pekoni ruskistuu ja persimonit pehmenevät. Murskaa 60 grammaa pinjansiemeniä morttelissa. Lisää pannulle pinjansiemenet ja yksi teelsuikallinen rosmariina kanssa ja kääntele hetki. Siirrä pannu syrjään ja jäähdytä seos.
3. Levitä täyte fileelle. Kääri filee rullalle ja sulje paistolangalla kääröksi. Kuumenna voi-öljyseos pannulle ja ruskista fileen pinta. Nosta filee uunivuokaan ja työnnä paistomittari lihan keskiosaan.
4. Kypsennä 150 asteessa, kunnes sisälämpötila näyttää lähes 70-astetta. Siirrä uunissa grillivastukset päälle. Sekoita kaksi ruokalusikallista persimon-inkiväärisiirappia ja yksi ruokalusikallinen kokojyväistä dijoninsinappia, valele seos fileen pinnalle. Paahda, kunnes pinta saa kauniin värin. Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään. Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoile.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.
Katso myös: Näin valmistat herkut porsaanlihasta: 5 vinkkiä possun kypsentämiseen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Persimonilla täytetty porsaanfilee