Persimonitarteletit
Marraskuussa alkaa persimonien sesonki, joten Blondikeittiön sesonkileivonnainen on persimontarteletit, joita maustaa vanilja, rosmariini ja granaattiomenan siemenet.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 380-400 g valmis makea piirakkataikina
Täyte
- 200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
- 1 rkl silputtua rosmariinia
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
Lisäksi
- 4-5 persimonia
- 2 rkl hunajaa
- 2-3 rkl granaattiomenan siemeniä
- tomusokeria
Valmistusohje
- Jaa valmis piirakkataikina kuuteen osaan ja pyörittele palloiksi. Litistä pallot ja painele taikinapalat irtopohjaisiin, voideltuihin tartelettivuokiin. Esipaista pohjia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään. Pese ja viipaloi persimonit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
- Jaa juustotäyte esipaistettujen pohjien päälle ja asettele persimoniviipaleet tartelettivuokaan kukan muotoon. Valuta jokaisen leivonnaisen päälle noin teelusikallinen hunajaa.
- Paista tartaletteja 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota tarteletit vuoista.
- Lusikoi jokaiselle tarteletille ennen tarjoilua granaattiomenan siemeniä ja puuteroi leivonnaiset halutessasi tomusokerilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Persimonitarteletit