Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persimonitarteletit

Marraskuussa alkaa persimonien sesonki, joten Blondikeittiön sesonkileivonnainen on persimontarteletit, joita maustaa vanilja, rosmariini ja granaattiomenan siemenet.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 380-400 g valmis makea piirakkataikina

Täyte

  • 200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
  • 1 rkl silputtua rosmariinia
  • 1 kananmuna
  • ½ dl sokeria

Lisäksi

  • 4-5 persimonia
  • 2 rkl hunajaa
  • 2-3 rkl granaattiomenan siemeniä
  • tomusokeria

Valmistusohje

  1. Jaa valmis piirakkataikina kuuteen osaan ja pyörittele palloiksi. Litistä pallot ja painele taikinapalat irtopohjaisiin, voideltuihin tartelettivuokiin. Esipaista pohjia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Pese ja viipaloi persimonit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  3. Jaa juustotäyte esipaistettujen pohjien päälle ja asettele persimoniviipaleet tartelettivuokaan kukan muotoon. Valuta jokaisen leivonnaisen päälle noin teelusikallinen hunajaa.
  4. Paista tartaletteja 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota tarteletit vuoista.
  5. Lusikoi jokaiselle tarteletille ennen tarjoilua granaattiomenan siemeniä ja puuteroi leivonnaiset halutessasi tomusokerilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Persimonitarteletit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.