Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persimonitempura ja kanelihunaja

Persimonitempura ja kanelihunaja ovat herkullista sormisyötävää. Rapean frittitaikinan alta paljastuu mehevän makea suosikkihedelmä. Kanelihunaja kruunaa makuelämyksen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Persimonitempura

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kylmää vettä
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl maissitärkkelystä
  • 1 ½ l rypsiöljyä
  • 3 persimonia

Kanelihunaja

  • 1 tl kanelia
  • ¾ dl hunajaa

Valmistusohje

Persimonitempura ja kanelihunaja tehdään helposti näin:

  1. Sekoita kaksi kananmunaa ja kaksi desilitraa vettä yhteen. Sekoita kaksi desilitraa vehnäjauhoja ja kaksi ruokalusikallista tomusokeria keskenään. Kaada jauhot kerralla munaseokseen, sekoita tasaiseksi ja jätä turpoamaan.
  2. Tee tässä välissä kanelihunaja. Sekoita yksi teelusikallinen kanelia ja 3/4 desilitraa hunajaa ja jätä maustumaan.
  3. Kuumenna 1 1/2 litraa rypsiöljyä noin 150 asteeseen paksupohjaisessa kannellisessa kattilassa. Pidä kansi lähellä turvallisuuden vuoksi. Voit kokeilla kuumuuden tipalla taikinaa. Jos taikina nousee pinnalle ja alkaa vähitellen ruskistumaan, on öljy tarpeeksi kuumaa. Jos taikina paahtuu kovin nopeasti, on öljy liian kuumaa.
  4. Pese kolme persimonia ja kuivaa. Leikkaa puoliksi ja puolikkaat viideksi ohuehkoksi lohkoksi. Dippaa lohkot yksitellen taikinaan ja tiputa varovasti kuumaan öljyyn. Paista kunnes persimonitempura ja taikina ovat saanut hieman väriä ja nosta reikäkauhalla talouspaperille odottamaan.
  5. Nosta persimontempura tarjoiluastialle. Tarjoa suupalat lämpiminä kanelihunajan kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: Persimoni – makea hedelmä ihastuttaa monipuolisuudellaan: Katso herkulliset reseptit!

Lue myös Anna.fi: Paahdettuja persimoneja ja kanelikermaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persimonitempura ja kanelihunaja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.