Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persimontartaletti

Persimontartaletti on yksi helpommista persimonresepteistä. Nämä valmiista voitakinasta leivotut tartaletit ovat kiireisen leipurin pelastus. Vain puoli tuntia ja juhlapöydässä on tarjolla näyttäviä leivonnaisia. Kokeile heti!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Persimontartaletti:

  • 1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
  • 2 kypsää persimonhedelmää
  • 200 g pieniä vuohenjuustokiekkoja tai pehmeää vuohenjuustoa
  • 10 tl hunajaa
  • 10 tl oliiviöljyä
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

  1. Avaa voitaikinapakkaus ja levitä viisi esikaulittua voitaikinalevyä leivinpaperin päälle pellille sulamaan. Ne sulavat noin 15 minuutissa. Viidestä levystä tulee yhteensä kymmenen tartalettia.
  2. Asettele raaka-aineet valmiiksi. Viipaloi kaksisataa grammaa vuohenjuustoa pieniksi paloiksi tai käytä pehmeää vuohenjuustoa, jolloin siitä on helppo ottaa lusikallisia. Viipaloi kaksi kypsää persimonia kymmeneksi viipaleeksi.
  3. Leikkaa voitaikinalevyt kahteen osaan. Leikkaa kaikkiin neliöihin reunat niin, että teet keskelle paikan täyttelle eli leikkaamalla terävällä veitsellä taikinan keskelle neliön. Jätä reunoille noin yhden senttimetrin verran tilaa. Älä leikkaa neliötä aivan pohjaan asti, vain vähän pinnalta. Näin noin sentin paksuiset reunat nousevat uunissa ja keskelle jää tila täytteelle.
  4. Aseta jokaiseen neliöön viipale persimonhedelmää ja aseta päälle vuohenjuustoa. Lorota jokaisen kymmenen tartaletin päälle yksi teelusikallinen hunajaa ja yksi teelusikallinen oliiviöljyä. Asettele päälle vähän tuoretta timjamia.
  5. Paista persimontartaletteja kahdessasadassa kahdessakymmenessäviidessä asteessa kaksitoista minuuttia, tai kunnes reunat ovat nousseet ja ruskistuneet.
  6. Nosta jäähtymään ja syö heti. Ne ovat parhaita juuri lämpiminä uunista tulleina.

Lue myös: Näistä tunnistat kypsän ja herkullisen persimonhedelmän

Lue myös Anna.fi: Maustejugurttia ja persimonia

Katso video:


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persimontartaletti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.