Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Peruna- ja herkkusienivartaat Västerbottendipin kera

Naapurimaan hovijuustosta eli Västerbottenista syntyy majoneesin kanssa muikea dippikastike peruna- ja herkkusienivartaille.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Peruna-herkkusienivartaat:

  • 600 g pieniä uusia perunoita
  • 1 rs (200 g) herkkusieniä
  • 1 tl sormisuolaa

Västerbottendippi:

  • 2 dl hienoksi raastettua Västebotten-juustoa
  • 1 ½ dl majoneesia (itse tehtyä mielellään)

Valmistusohje

Peruna- ja herkkusienivartaat Västerbottendipin kera tehdään näin:

1. Pese 600 g pieniä uusia perunoita huolella ja keitä suo­lalla maustetussa vedessä noin 5 mi­nuuttia. Kaada lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta kunnolla.

2. Puhdista 1 rasia eli 200 g herkkusieniä. Tikuta pe­runat ja herkkusienet varrastikkuihin vuorotellen niitä. Penslaa pinnat rypsiöljyllä ja ripottele päälle 1 tl sormisuolaa. Gril­laa vartaita keskilämmöllä kään­nellen, kunnes pinnat ovat kauniin paahtuneet.

3. Raasta 2 dl Västerbotten-juustoa ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon 1 1/2 majoneesia ja sekoita tasaiseksi dippikastikkeeksi.

Lue myös: Savustetut perunat onnistuvat myös ilman savustinta

Saatat pitää myös tästä: Yrttisuolassa kypsennetyt perunat

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Peruna- ja herkkusienivartaat Västerbottendipin kera

Sinun täytyy kommentoidaksesi.