Reseptit
4
Kiitos

Peruna- ja herkkusienivartaat Västerbottendipin kera

Naapurimaan hovijuustosta eli Västerbottenista syntyy majoneesin kanssa muikea dippikastike peruna- ja herkkusienivartaille.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Peruna-herkkusienivartaat:

600 g pieniä uusia perunoita
1 rs (200 g) herkkusieniä
1 tl sormisuolaa

Västerbottendippi:

2 dl hienoksi raastettua Västebotten-juustoa
1 1/2 dl majoneesia (itse tehtyä mielellään)

Valmistusohje

1. Pese 600 g pieniä uusia perunoita huolella ja keitä suo­lalla maustetussa vedessä noin 5 mi­nuuttia. Kaada lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta kunnolla.

2. Puhdista 1 rasia eli 200 g herkkusieniä. Tikuta pe­runat ja herkkusienet varrastikkuihin vuorotellen niitä. Penslaa pinnat rypsiöljyllä ja ripottele päälle 1 tl sormisuolaa. Gril­laa vartaita keskilämmöllä kään­nellen, kunnes pinnat ovat kauniin paahtuneet.

3. Raasta 2 dl Västerbotten-juustoa ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon 1 1/2 majoneesia ja sekoita tasaiseksi dippikastikkeeksi.

Lue myös: Savustetut perunat onnistuvat myös ilman savustinta

Saatat pitää myös tästä: Yrttisuolassa kypsennetyt perunat

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Peruna- ja herkkusienivartaat Västerbottendipin kera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X