Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Peruna-kikhernesalaatti

Ruokaisa salaatti tehdään perunoista ja kikherneistä. Salaatti toimii liharuokien lisukkeena tai lounaana ihan sellaisenaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Peruna-kikhernesalaatti:

  • 6 (noin 1/2 kg) kiinteää perunaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli
  • 1 tlk kikherneitä
  • 3 rkl öljyä
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

Peruna-kikhernesalaatti valmistuu näin:

1. Pese ja keitä peruna kuorineen. Jäähdytä, kuori ja leikkaa kuutioiksi. Parhaiten toimii edellisen päivänä keitetyt perunat.

2. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele kikherneet ja yhdistä sipuleiden kanssa perunoiden joukkoon.

3. Lisää joukkoon öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Sekoita varovasti nostellen. Lisää lopuksi hienonnettu tilli. Peruna-kikhernesalaatti saa  maustua huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 7/17.

Vinkki: Perunasalaatti onnistuu monella tyylillä – kokeile, onko suosikkisalaatissasi kirkas vai majoneesipohjainen kastike?

Lue myös Anna.fi: Kikherneet tukevoittavat salaatit ja keitot, mutta sopivat myös smoothien sekaan – poimi vinkit käyttöön ja ohjeet helppoihin arkiruokiin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Peruna-kikhernesalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.