Peruna-kikhernesalaatti
Ruokaisa salaatti tehdään perunoista ja kikherneistä. Salaatti toimii liharuokien lisukkeena tai lounaana ihan sellaisenaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Peruna-kikhernesalaatti:
- 6 (noin 1/2 kg) kiinteää perunaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punasipuli
- 1 tlk kikherneitä
- 3 rkl öljyä
- 2 tl punaviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
Peruna-kikhernesalaatti valmistuu näin:
1. Pese ja keitä peruna kuorineen. Jäähdytä, kuori ja leikkaa kuutioiksi. Parhaiten toimii edellisen päivänä keitetyt perunat.
2. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele kikherneet ja yhdistä sipuleiden kanssa perunoiden joukkoon.
3. Lisää joukkoon öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Sekoita varovasti nostellen. Lisää lopuksi hienonnettu tilli. Peruna-kikhernesalaatti saa maustua huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 7/17.
Lue myös Anna.fi: Kikherneet tukevoittavat salaatit ja keitot, mutta sopivat myös smoothien sekaan – poimi vinkit käyttöön ja ohjeet helppoihin arkiruokiin
- arkiruoat
- kasvisruoat
- kevään juhlat
- kikherne
- paras pääsiäinen
- peruna
- perunasalaatti
- ruokaisat salaatit
- salaatit
- vegaaninen ruokavalio
- Arkiruoat
- Juhlat
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Pääsiäinen
- Ristiäiset ja nimiäiset
- Vappu
- Kasvikset
- Peruna
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
- Lisukkeet
- Salaatit
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Peruna-kikhernesalaatti