Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Peruna-porkkanasose

Peruna-porkkanamuusi tuo vaihtelua perinteiseen pottumuusiin. Tällä ohjeella saat aikaan kuohkean ja maukkaan peruna-porkkanasoseen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Peruna-porkkanasose

  • 3 kpl porkkanaa
  • 6 kpl perunaa
  • 1 rkl voita
  • 0.5 tl suolaa
  • 1.3 dl maitoa

Valmistusohje

Peruna-porkkanasose tehdään näin:

Peruna-porkkanasose on parhaimmillaan kuohkeana, vatkaa siis maito pienissä erissä. Voit lämmittää maidon kädenlämpöiseksi ennen sen lisäämistä soseeseen.

  1. Kuori perunat ja porkkanat ja keitä ne kypsiksi. Huomaa, että soseutuakseen porkkanat tarvitsevat perunoita pidemmän kypsymisajan.
  2. Kaada vesi pois. Survo kuumat perunat ja porkkanat soseeksi sähkövatkaimella vatkaten. Lisää voinokare ja suola.
  3. Vatkaa maitoa soseen sekaan pienissä erissä. Tällöin saat peruna-porkkanasoseesta mahdollisimman kuohkeaa.
  4. Tarjoa peruna-porkkanasose vaikkapa lihapullien tai broilerinfileen lisukkeena.

Saatat pitää myös Kotilieden perunasoselaatikoista.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin teet maukkaan perunamuusin helposti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Peruna-porkkanasose

Sinun täytyy kommentoidaksesi.