Perunafrittata eli uunimunakas

Perunafrittata eli uunimunakas 

60
min
8 annosta
30-60 min
Uusista perunoista syntyvä uunimunakas on mitä maukkain, kesäinen hävikintorjuntaruoka.

Ainekset

500 g keitettyjä uusia perunoita
3 dl silputtua uutta sipulia tai kevätsipulia
250 g kirsikkaluumutomaatteja
(pieniä kantarelleja)
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl voita tai öljyä
6 kananmunaa
1 1/2 dl maitoa
2-3 rkl tuoretta timjamia
1/2 tl suolaa
200 g voimakkaan makuista juustoraastetta (esim. Appenzeller)

Valmistusohje

1. Silppua sipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi perunat.

2. Sulata voi pannulla tai kuumenna öljy. Lisää pannulle sipulit (, pilkotut sienet) ja valkosipulinkynnet, kypsennä muutama minuutti. Lisää perunat jatka paistamista parin minuutin ajan.

3. Riko munien rakenne ja lisää munien joukkoon maito ja mausteet. Kaada munaseos pannulle ja anna hyytyä hetki sekoitellen.

4. Ripottele juustoraaste munakkaalle ja pane munakas 225 asteiseen uuniin paistumaan noin 25 minuutiksi tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.

5. Leikkaa frittata pizzan tapaan lohkoiksi ja tarjoa huoneenlämpöisenä vihersalaatin kanssa.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
14.07.2017
Tiina Rantanen
Tiina Rantanen