Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunafrittata

Uusista perunoista syntyvä uunimunakas on mitä maukkain, kesäinen hävikintorjuntaruoka.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Perunafrittata eli uunimunakas

  • 500 g keitettyjä uusia perunoita
  • 3 dl silputtua uutta sipulia tai kevätsipulia
  • 250 g kirsikkaluumutomaatteja
  • (pieniä kantarelleja)
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl voita tai öljyä
  • 6 kananmunaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2-3 rkl tuoretta timjamia
  • ½ tl suolaa
  • 200 g voimakkaan makuista juustoraastetta (esim. Appenzeller)

Valmistusohje

Perunafrittata eli uunimunakas tehdään näin:

1. Silppua sipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi perunat.

2. Sulata voi pannulla tai kuumenna öljy. Lisää pannulle sipulit (, pilkotut sienet) ja valkosipulinkynnet, kypsennä muutama minuutti. Lisää perunat jatka paistamista parin minuutin ajan.

3. Riko munien rakenne ja lisää munien joukkoon maito ja mausteet. Kaada munaseos pannulle ja anna hyytyä hetki sekoitellen.

4. Ripottele juustoraaste munakkaalle ja pane munakas 225 asteiseen uuniin paistumaan noin 25 minuutiksi tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.

5. Leikkaa perunafrittata pizzan tapaan lohkoiksi ja tarjoa huoneenlämpöisenä vihersalaatin kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunafrittata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.