Reseptit

Perunakropsu

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 2 kg jauhoisia perunoita
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 2-3 dl siirappia
  • 1 dl voisulaa
  • (1-2 dl maitoa)

Valmistusohje

Perunakropsu

 

  1. Keitä pestyt perunat kuorineen kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori ja tömppää eli survo.
  2. Lisää ohrajauhot ja anna imeltyä ainakin pari tuntia.
  3. Lisää vehnäjauhot ja anna imeltyä. Lisää muut ainekset.
  4. Voitele uunipelti voisulalla ja ripottele pinnalle hienoa sokeria. Annoksesta tulee 3-4 pellistä. Jaa taikina pelleille ja paista 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa kahvin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunakropsu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.