Reseptit

Perunaleivokset

Ainekset

  • 4 kpl keskikokoista perunaa
  • 200 g kasvismargariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl siirappia
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,3 tl soodaa

kuorrutus:

  • 25 g kasvismargariinia
  • 2-3 dl tomusokeria
  • vettä

pinnalle:

  • manteli- tai pähkinärouhetta

Valmistusohje

Perunaleivokset

 

  1. Keitä perunat, kuori ja soseuta.
  2. Sulata margariini.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon margariini, soseutetut perunat, siirappi ja vesi.
  4. Kaada seos laakeaan uunivuokaan. Paista 175-asteisen uuninalaosassa noin 40 minuuttia.
  5. Anna kakkupohjan jäähtyä.
  6. Sekoita kuorrutus. Sulata rasva, lisää joukkoon sokeri ja vettä senverran, että saat levitettävän kuorrutuksen. Pinnalle voi ripotella manteli- tai pähkinärouhetta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunaleivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.