Reseptit
yli 60 min
40

Perunaletut

Kaikki rakastavat lettuja! Perunaletut sopi­vat täydellisesti syksyisen illallisen alkupaloiksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perunaletut:

500 g jauhoisia perunoita esim. Rosamunda
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 sipuli
1/2 tl mustapippuria
2 rkl hienonnettua tilliä

Paistamiseen:

voita

Lisäksi:

100 g siian, muikun tai mateen mätiä
1/4 punasipuli hienonnettuna
120 g smetanaa

Valmistusohje

1. Keitä perunat kypsiksi kuorineen. Kuori kuumina. Paina perunat perunapuristimen läpi lumeksi.

2. Vatkaa munat maidon joukkoon. Lisää suola ja vehnäjauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna lettutaikinan turvota puolisen tuntia.

3. Hienonna sipuli mahdollisimman hienoksi tai raasta se. Lisää perunalumi ja sipuli lettutaikinaan. Mausta pippurilla ja hienonnetulla tillillä.

4. Kuumenna voita lettupannulla ja paista pieniä perunalettuja.

5. Kokoa jäähtyneiden perunalettujen päälle mätiä, punasipulia ja smetanaa. Tarjoa alkupalana tai cocktailpalana.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/18.

Perunablinit ovat ihania:

perunablinit

Perunablinit

Täytetyt blinit

Perunablinit

pikaiset perunablinit

Pikaiset perunablinit

Anna.fi: Kuohkeat blinit

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perunaletut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X