Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunalohkot osterivinokastäytteellä

Hauska pikkupurtava syntyy perunankuorista ja juustoisesta sienitäytteestä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 isoa Rosamunda-perunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 150-200 g osteri- tai kuningasvinokkaita
  • 150 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 rkl jalapenoviipaleita
  • 150 g texmex-juustoraastetta

Valmistusohje

1. Pese perunat ja pistele niihin reikiä haarukalla. Kypsennä kokonaisina uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia, eli kunnes perunat ovat hieman pehmenneet sisältä. Ota uunista ja anna jäähtyä hetki. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.

2. Halkaise perunat kuorineen pituussuunnassa. Kaavi suurin osa perunasta kuoristaan kulhoon, niin että perunaa jää kuoriin noin senttimetri paksuinen kerros. Aseta perunankuoret leivinpaperille ja voitele ne kauttaaltaan öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Jatka perunankuorien kypsentämistä 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia, käännä ympäri ja kypsennä vielä toiset 10 minuuttia.

3. Pilko tällä välin sienet. Kypsennä sienet kuivalla pannulla omassa nesteessä, kunnes suurin osa nesteistä on haihtunut. Siirrä sienet syrjään ja saksi pekonit kuumalle pannulle. Paahda muutama minuutti. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää se pekonien joukkoon ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

4. Valuta seos perunansisuksen joukkoon kulhoon. Lisää sienet ja hienonnetut jalapenoviipaleet, ja sekoita ainekset. Sekoita hieman jäähtyneen täytteen joukkoon juustoraaste.

5. Nosta perunat uunista ja käännä grillivastukset lämpenemään. Painele täyte tiiviisti perunankuoriin ja puolita perunat kahdeksi lohkoksi. Paista vielä 2–3 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja paahtunut kauniin ruskeaksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/17.

Pikkusuolaista sienistä:

kikhernekeksit-sienisalaatilla

Kikhernekeksit sienisalaatilla

sienipiirakat

Sienipiirakat

Kantarellipesto-bruschetta

Ruoka.fi: Sienipasteijat suppilovahveroista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunalohkot osterivinokastäytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.