Hauska pikkupurtava syntyy perunankuorista ja juustoisesta sienitäytteestä.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta
Gluteeniton
Ainekset
4 isoa
Rosamunda-perunaa
2 rkl
rypsiöljyä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
150-200 g
osteri- tai kuningasvinokkaita
150 g
pekonia
1
sipuli
2 rkl
jalapenoviipaleita
150 g
texmex-juustoraastetta
Valmistusohje
1. Pese perunat ja pistele niihin reikiä haarukalla. Kypsennä kokonaisina uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia, eli kunnes perunat ovat hieman pehmenneet sisältä. Ota uunista ja anna jäähtyä hetki. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
2. Halkaise perunat kuorineen pituussuunnassa. Kaavi suurin osa perunasta kuoristaan kulhoon, niin että perunaa jää kuoriin noin senttimetri paksuinen kerros. Aseta perunankuoret leivinpaperille ja voitele ne kauttaaltaan öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Jatka perunankuorien kypsentämistä 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia, käännä ympäri ja kypsennä vielä toiset 10 minuuttia.
3. Pilko tällä välin sienet. Kypsennä sienet kuivalla pannulla omassa nesteessä, kunnes suurin osa nesteistä on haihtunut. Siirrä sienet syrjään ja saksi pekonit kuumalle pannulle. Paahda muutama minuutti. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää se pekonien joukkoon ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
4. Valuta seos perunansisuksen joukkoon kulhoon. Lisää sienet ja hienonnetut jalapenoviipaleet, ja sekoita ainekset. Sekoita hieman jäähtyneen täytteen joukkoon juustoraaste.
5. Nosta perunat uunista ja käännä grillivastukset lämpenemään. Painele täyte tiiviisti perunankuoriin ja puolita perunat kahdeksi lohkoksi. Paista vielä 2–3 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja paahtunut kauniin ruskeaksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunalohkot osterivinokastäytteellä