Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunamunakas uunissa

Perunamunakas uunissa on helppotekoinen sormisyötävä Espanjasta. Oikaise ja kurkkaa pakastealtaaseen: pakasteperunaviipaleet toimivat hyvin perunamunakkaan valmistuksessa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Perunamunakas uunissa

  • 750  g valkosipuliperunasekoitusta (pakaste)
  • 150 g Västerbotten-juustoraastetta tai jotain juustoraastetta
  • 6 kpl kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua muskottipähkinää

Valmistusohje

Perunamunakas uunissa tehdään näin:

  1. Perunamunakas uunissa valmistuu helposti. Ota yksi pussi eli 750 grammaa pakasteperunaviipaleita huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta. Niiden ei tarvitse olla täysin sulaneita. Puolessa tunnissa niistä tulee sopivan irtonaisia.
  2. Sekoita 150 grammaa Västerbotten-juustoraastetta, kuusi kananmunaa sekä yksi teelusikallinen suolaa ja puoli teelusikallista jauhettua muskottipähkinää keskenään.
  3. Yhdistä suuressa kulhossa pakasteperunat ja munaseos. Sekoita käsin kevyesti, että perunaviipaleet pysyvät kasassa.
  4. Vuoraa 20 x 30 cm:n kokoinen reunallinen uunivuoka leivinpaperilla. Kaada perunaseos vuokaan ja painele se käsin tiiviisti vuokaan. Paista perunamunakas uunissa 180 asteessa keskitasolla noin 50 minuuttia. Paistoaika riippuu hieman vuoan koosta, jos vuoka on suurempi ja laakeampi, paistoaika lyhenee.
  5. Anna jäähtyä hyvin. Leikkaa perunamunakas jäähtyneenä kuutioiksi, jos tarjoat sen bilesyötävänä. Se toimii myös lämpimänä arkinälän taltuttajana, kun teet kylkeen vielä raikkaan vihreän salaatin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2020.

Katso myös: Osaatko valmistaa munakkaan? Näin onnistut varmasti – katso 5 parasta ohjetta

Anna.fi/ruoka: Uunimunakas


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunamunakas uunissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.