perunamuusi
Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Perunamuusi

Perunamuusi on suomalainen klassikkoruoka, joka maistuu kaikille ja kaiken kanssa. Nauti muusi riistakäristyksen, lihapullien tai paistetun kalan kyljessä. Nappaa tästä ohje, jolla teet suussa sulavan muusin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perunamuusi

1 kg jauhoisia perunoita
vettä perunoiden keittämiseen
1 tl suolaa
1 dl perunoiden keitinlientä
1 dl kermaa
3 rkl voita
suolaa

Keskustelu

Valmista perunamuusia runsaasti yli tarpeen ja tee ylijääneestä perunamuusista uunissa paistettu ”aito siirapilla aidosti makeutettu perunasosevuoka”.

Valmistus on helppo – lisätään vain maitoa ja tarkistetaan suola. Voi maustaakin jos haluaa, mutta mausta hillitysti.

Uunissa paistettu aito siirapilla aidosti makeutettu perunasosevuoka;ohje:

Lisää perunamuusiin maitoa niin että saat sakeahkon vellimäisen soseen.
Lisää tummaa siirappia ½-1 desilitraa litraan perunasosetta.
Varmista maku – lisää suolaa vain tarvittaessa – perunamuusin suola usein riittää. Jos haluat, voit maustaa hillityusti. Jos muusissa on niukasti voita, niin voit lisätä voita, mutta usein muusin voi riittää.
Laita perunasose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat, pinnalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa.
Paista aluksi kuumassa uunissa. Kun pintaan muodostuu väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
Paista aitoa siirapilla aidosti makeutettua perunasosevuokaa 1½-3 tuntia.

Kommentoi juttua: Perunamuusi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X