Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunapapusalaatti

Perunapapusalaatti on kesäinen ja kevyt salaatti. Se tehdään uusista perunoista, punasipulista ja tuoreista litteistä pavuista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Perunapapusalaatti

  • 500 g uusia perunoita
  • 2 pientä uutta punasipulia
  • 2 rkl rasiamargariinia
  • 300 g tuoreita litteitä papuja tai sokeriherneitä
  • 1 dl kasvis- tai kanalientä
  • 0.5 dl timjaminlehtiä
  • 0.5 dl kirveliä hienonnettuna
  • ¼ tl vastarouhittua pippuria
  • muutama salaatinlehti

Valmistusohje

Perunapapusalaatti tehdään näin:

1. Puhdista kasvikset, keitä perunat, kuori ja pilko. 2. Perunoiden kypsyessä paista hienonnettu tai viipaloitu sipuli ja pilkotut pavut margariinissa pannulla. 3. Lisää kasvisliemi ja lopuksi kypsät perunat sekä yrtit. 4. Tarjoa perunapapusalaattivihreällä salaatilla koristettuna liha- tai kalaruoan lisukkeenä.

Lue myös: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut

Lue myös Anna.fi: Uudet perunat uunissa ja muut varhaisperunaherkut, joihin jäät koukkuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunapapusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.