Perunapapusalaatti
Perunapapusalaatti on kesäinen ja kevyt salaatti. Se tehdään uusista perunoista, punasipulista ja tuoreista litteistä pavuista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Perunapapusalaatti
- 500 g uusia perunoita
- 2 pientä uutta punasipulia
- 2 rkl rasiamargariinia
- 300 g tuoreita litteitä papuja tai sokeriherneitä
- 1 dl kasvis- tai kanalientä
- 0.5 dl timjaminlehtiä
- 0.5 dl kirveliä hienonnettuna
- ¼ tl vastarouhittua pippuria
- muutama salaatinlehti
Valmistusohje
Perunapapusalaatti tehdään näin:
1. Puhdista kasvikset, keitä perunat, kuori ja pilko. 2. Perunoiden kypsyessä paista hienonnettu tai viipaloitu sipuli ja pilkotut pavut margariinissa pannulla. 3. Lisää kasvisliemi ja lopuksi kypsät perunat sekä yrtit. 4. Tarjoa perunapapusalaattivihreällä salaatilla koristettuna liha- tai kalaruoan lisukkeenä.
Lue myös: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut
Lue myös Anna.fi: Uudet perunat uunissa ja muut varhaisperunaherkut, joihin jäät koukkuun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunapapusalaatti