Reseptit
30-60 min
4

Perunapizza

Valmista pizzan­ himoon super­nopea peruna­pizza. Nerokas perunasta tehty pizzapohja on arki­iltojen pelas­taja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perunapizza:

6 isoa yleisperunaa esim. Colomba
1 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
3 dl tomaattikastiketta
2 palloa (125 g/200 g) puhvelinmaitomozzarellaa
70 g savuporoleikkeleitä
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
tuoretta basilikaa revittynä

Valmistusohje

1. Pese perunat ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado perunaviipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille limittäin pizzapohjaksi. Sudi tai suihkuta öljyä spraypullosta perunaviipaleiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paista perunapizzapohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hiukan väriä.

4. Revi mozzarellat paloiksi. Levitä päälle tomaattikastike ja puolet juustosta. Nosta lämpötila 250 asteeseen. Paista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Lisää valmiin pizzan päälle loput mozzarellasta, poroleikkeet, oliivit ja basilika.

Ohje Kotiliedessä 20/18.

Kokeile perunaa ja bataattia myös näissä ohjeissa:

Perunapizza on yksinkertainen pizza bianco.

Pizza bianco perunatäytteellä

perunafocaccia

Perunafocaccia

värikäs bataattipiirakka

Värikäs bataattipiirakka

Anna.fi: Perunapitsat

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perunapizza

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X