Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Perunapyree

Täydellinen perunamuusi syntyy puikulaperunoista, voista ja täysmaidosta ilman turhia kikkailuja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg Lapin puikulaa
250 g voita
1 dl täysmaitoa
1-1 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat. Kypsennä puikulat vähässä vedessä tai höyrytä kypsiksi.

2. Soseuta perunat perunaprässin läpi tai käytä perunasurvinta. Lisää voi, sen jälkeen kuumennettu maito ja mausta suolalla.

Tarjoa esimerkiksi paistetun turskan seläkkeen ja simpukka beurre blancin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/18.

Maista myös näitä perunalisukkeita:

Yrttisuolassa kypsennetyt perunat

Yrttisuolassa kypsennetyt perunat

hasselbackan perunat

Hasselbackan perunapaistos

sitruunainen perunaurvos

Sitruunainen perunasurvos

Ruoka.fi: Pekonipossua ja paahdettua perunamuusia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perunapyree

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X