Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunapyree

Täydellinen perunamuusi syntyy puikulaperunoista, voista ja täysmaidosta ilman turhia kikkailuja.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 kg Lapin puikulaa
  • 250 g voita
  • 1 dl täysmaitoa
  • 1-1 ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat. Kypsennä puikulat vähässä vedessä tai höyrytä kypsiksi.

2. Soseuta perunat perunaprässin läpi tai käytä perunasurvinta. Lisää voi, sen jälkeen kuumennettu maito ja mausta suolalla.

Tarjoa esimerkiksi paistetun turskan seläkkeen ja simpukka beurre blancin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/18.

Maista myös näitä perunalisukkeita:

Yrttisuolassa kypsennetyt perunat

Yrttisuolassa kypsennetyt perunat

hasselbackan perunat

Hasselbackan perunapaistos

sitruunainen perunaurvos

Sitruunainen perunasurvos

Ruoka.fi: Pekonipossua ja paahdettua perunamuusia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunapyree

Sinun täytyy kommentoidaksesi.