Reseptit
alle 30 min

Perunarieskat

Uunituoreet perunarieskat maistuvat kaikille. Ohjeella valmistat 10 suurta tai 18 pientä rieskaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl perunamuusia
tai 5 dl vettä ja 1 ½ dl perunasosejauhetta
1 tl suolaa
1 kpl kananmunia
1 dl kaurahiutaleita
2.5 dl sämpyläjauhoja
tai hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

Perunarieskat

  1. Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä.
  2. Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa.
  3. Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Nauti heti.
  • Ohjeesta tulee 10 suurta tai 18 pientä rieskaa.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perunarieskat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X