
Perunarieskat
Uunituoreet perunarieskat maistuvat kaikille. Näihin rieskoihin jää koukkuun ja ne vievät kielen mennessään.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Perunarieskat
- 5 dl perunamuusia
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 ½ dl sämpyläjauhoja
Valmistusohje
Perunarieskat leivotaan helposti näin:
- Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna.
- Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot.
- Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa. Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä.
- Pistele rieskat haarukalla ja paista perunarieskat 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut.
- Nauti rieskat heti voin, yrttilevitteen tai munavoin kanssa.
Vinkki! Voit korvata perunamuusin yhdistämällä 5 dl vettä ja 1 ½ dl perunasosejauhetta. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä.
Lue myös Anna.fi: Rieskapizzat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunarieskat
juttu jatkuu mainoksen jälkeen…eipä jatkunut
Juttu ei jatku, huijausta!
Ohje jatkuu kun huomaa klikata ainesten vieressä olevasta ohje -kohdasta.
Erittäin hyvä resepti. Itse lisäsin jauhoihin 3/4 teelusikallista leivinjauhetta, niin rieskat kohosivat hieman.
Ihan hyvä ohje, mutta minulla tulee tuosta kyllä 4 isoa, eli pellillinen. Ei todellakaan 10 isoa