Reseptit
Kiitos

Perunasose

Ainekset

Lisää kauppalistalle
10-12 perunaa (esim. hyvin soseutuvaa Bintjeä, Pitoa tai puikulaperunaa)
vettä, suolaa
noin 3 dl maitoa
nokare voita tai margariinia

Valmistusohje

  1. Pese, kuori ja paloittele perunat. Kiehauta vettä, lisää 1/2 tl suolaa ja perunat. Vettä saa olla sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä perunat pehmeiksi 20-30 minuuttia.
  2. Kaada vesi talteen, survo perunat soseeksi.
  3. Kiehauta maito ja lisää maitoa ja keitinvettä sen verran, että perunasose on sopivan pehmeää.
  4. Mausta perunasose voi- tai margariininokareella. Vatkaa kuohkeaksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perunasose

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X