Reseptit

Perusmurokakku

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Perusmurokakku

1. Voitele ja jauhota 1,5–2 litran vetoinen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota ainekset esille ja sekoita jauhot, kohotusaine ja mausteet keskenään.

2. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri.

3. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten rasvasokerivaahtoon. Munat on varminta rikkoa ensin pieneen kulhoon ja tarkistaa, ettei joukossa ole pilaantuneita. Jos seos juoksettuu, lisää joukkoon hieman jauhoja.

4. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, kohotusaine ja mausteet siivilän läpi seuloen paakkuuntumisen estämiseksi.

5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Jätä kolmannes vuoasta kohoamisvaraksi. Tasoita pinta ja vedä keskelle ura, jotta kakku kohoaa tasaisesti.

6. Kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perusmurokakku

Hansu

Hyvä kakku tuli. Onnistuu varmasti.😀

Hansu

Hyvä kakku tuli. Onnistuu varmasti.😀

Vastaa käyttäjälle HansuPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.