
Perusmurotaikina
Helppo perusmurotaikina muuntuu moneksi. Taikinan voi halutessaan maustaa mieleisekseen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 rkl sokeria
- 125 g voita tai leivontamargariinia
- 0.5 dl Kylmää vettä
Valmistusohje
Perusmurotaikina onnistuu näillä ohjeilla:
- Mittaa kulhoon jauhot ja sokeri. Lisää paloiteltu rasva ja nypi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä kylmässä puolisen tuntia ennen käyttöä.
Vinkki: Murotaikina voidaan maustaa esimerkiksi vaniljasokerilla, kaakaojauheella tai suklaalla.
Katso myös: vinkit piirakkapohjan leipomiseen
Katso myös: vinkit piirakan koristeluun
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Muropohjainen mustikkapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perusmurotaikina
Paistoaika ja lämpötila??