Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Pesto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 dl basilikanlehtiä (1-2 ruukkua)
2-4 isoa valkosipulinkynttä
1 dl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
(1 rkl sitruunamehua)
0.5 tl suolaa
noin 1 dl parmesanjuustoa
1-1,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
Mainos

Valmistusohje

Pesto

  1. Hienonna pinjan tai auringonkukan siemenet hienoksi monitoimikoneessa. Leikkaa tuore, huuhdottu ja kuivattu basilika terävällä veitsellä hienoksi silpuksi ja lisää monitoimikoneeseen.
  2. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, juustoraaste, vähän sitruunamehua ja ripaus suolaa. Valuta joukkoon koneen käydessä vähitellen öljyä, aluksi tipoittain, kunnes kastike on paksua. Tarkista maku.
  • Jo 1-2 rkl pestoa riittää maustamaan annoksen pastaa, keittoa tai uusia perunoita. Pestoa voit notkistaa lisäämällä tilkan vettä.
  • Pakasta pesto jääkuutiolokeroissa tai pieninä annoksina muovipusseissa. Lisää pestoa mausteeksi kasviskeittoihin tai sekoita sitä juurikeitettyyn, höyryävän kuumaan pastaan.
  • Pinjan- tai auringonkukansiemenien asemesta voit pestoon hienontaa tai jauhaa mantelimyllyllä saksanpähkinöitä tai kuorittuja manteleita. Peston voit valmistaa ilman siemeniäkin. Myös juustoraasteen ja sitruunamehun voit lisätä vasta juuri ennen tarjoamista. Osan basilikasta voit korvata persiljalla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pesto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X