Pestoa pastakastikkeena
Pesto on pastakastikkeiden klassikko. Ehkä tunnetuin pesto on Pohjois-Italian Genovasta kotoisin oleva klassinen pesto genovese eli basilikasta, oliiviöljystä, pinjansiemenistä sekä parmesaanijuustosta ja valkosipulista valmistettu vihreä yrttikastike. Aito italialainen pesto valmistetaan morttelissa murskaamalla, mutta peston ainekset voi hienontaa myös veitsellä tai ajan säästämiseksi myös tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Pesto:
- 5 dl basilikan- tai rucolan lehtiä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 50 g paahdettuja pinjansiemeniä, saksanpähkinää tai jauhettua mantelia
- 50 g raastettua parmesaania
- (50 g raastettua pecorinoa)
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Pesto tehdään näin:
- Mittaa ainekset tehosekoittimeen tai mortteliin ja pyöräytä tahnaksi. Tarjoa pastakastikkeena.
Katso myös: Itse tehty pesto sopii joka tilanteeseen – poimi 5 nerokasta ideaa
Katso myös Anna.fi/ruoka: Helppo punajuuripesto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pestoa pastakastikkeena