Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Pestoa pastakastikkeena

Pesto on pastakastikkeiden klassikko. Ehkä tunnetuin pesto on Pohjois-Italian Genovasta kotoisin oleva klassinen pesto genovese eli basilikasta, oliiviöljystä, pinjansiemenistä sekä parmesaanijuustosta ja valkosipulista valmistettu vihreä yrttikastike. Aito italialainen pesto valmistetaan morttelissa murskaamalla, mutta peston ainekset voi hienontaa myös veitsellä tai ajan säästämiseksi myös tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pesto:

5 dl basilikan- tai rucolan lehtiä
1-2 valkosipulinkynttä
50 g paahdettuja pinjansiemeniä, saksanpähkinää tai jauhettua mantelia
50 g raastettua parmesaania
(50 g raastettua pecorinoa)
1 ½ dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
Mainos

Valmistusohje

Pesto tehdään näin:

  • Mittaa ainekset tehosekoittimeen tai mortteliin ja pyöräytä tahnaksi. Tarjoa pastakastikkeena.

Katso myös: Itse tehty pesto sopii joka tilanteeseen – poimi 5 nerokasta ideaa

Katso myös Anna.fi/ruoka: Helppo punajuuripesto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pestoa pastakastikkeena

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X