
Pestopasta
Pestopasta on pastaruokien klassikko! Nauti maukas pestopasta sellaisenaan, väliruokana tai vaikkapa grillatun broilerin kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Pestokastike
- 5 dl basilikanlehtiä
- 2 valkosipulinkynttä
- 50 g pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
- 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
Lisäksi
- 400 g spagettia
Valmistusohje
Pestopasta valmistuu helposti näin:
- Keitä 400 grammaa spagettia pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta siivilässä.
- Pastan kiehuessa paahda 50 grammaa pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä pannulla. Siirrä syrjään jäähtymään. Kuori ja hienonna yhdestä kahteen valkosipulinkynttä.
- Mittaa neljästä viiteen desilitraa basilikanlehtiä, valkosipulinkynnet, paahdetut pinjansiemenet tai cashewpähkinät, 50 grammaa raastettua parmesaaijuustoa, yhdestä kahteen ruokalusikallista sitruunamehua ja puoli teelusikallista suolaa monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen.
- Käynnistä kone ja valuta joukkoon ohuena nauhana yhteensä noin puolitoista desilitraa oliiviöljyä, kunnes kastike on juoksevan tahnamaista. Tarkista maku.
- Sekoita pesto keitetyn, valutetun pastan joukkoon ja tarjoa heti.
Vinkki! Tarjoa pestopasta sellaisenaan tai yrttikuorrutetun broilerin kera.
Lue myös Anna.fi: Härkispestopasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pestopasta