Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pestopasta

Pestopasta on pastaruokien klassikko! Nauti maukas pestopasta sellaisenaan, väliruokana tai vaikkapa grillatun broilerin kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pestokastike

  • 5 dl basilikanlehtiä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa

Lisäksi

  • 400 g spagettia

Valmistusohje

Pestopasta valmistuu helposti näin:

  1. Keitä 400 grammaa spagettia pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta siivilässä.
  2. Pastan kiehuessa paahda 50 grammaa pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä pannulla. Siirrä syrjään jäähtymään. Kuori ja hienonna yhdestä kahteen valkosipulinkynttä. 
  3. Mittaa neljästä viiteen desilitraa basilikanlehtiä, valkosipulinkynnet, paahdetut pinjansiemenet tai cashewpähkinät, 50 grammaa raastettua parmesaaijuustoa, yhdestä kahteen ruokalusikallista sitruunamehua ja puoli teelusikallista suolaa monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. 
  4. Käynnistä kone ja valuta joukkoon ohuena nauhana yhteensä noin puolitoista desilitraa oliiviöljyä, kunnes kastike on juoksevan tahnamaista. Tarkista maku.
  5. Sekoita pesto keitetyn, valutetun pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Vinkki! Tarjoa pestopasta sellaisenaan tai yrttikuorrutetun broilerin kera.

pestopasta

Lue myös Anna.fi: Härkispestopasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pestopasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.