MAINOS |
Mainos |

Pienet parsajuustopiiraat

Vihreästä parsasta ja sveitsiläisestä Le Gruyère AOP -juustosta valmistetut pienet quichet ovat sesonkiruokaa kevään juhlapöydissä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pohjat:

  • 400 g valmista piirakkataikinaa (esim. ruisperuna)

Täyte

  • 500 g vihreää parsaa
  • vettä, suolaa
  • 1 (140-170 g) pkt amerikanpekonia
  • 200 g Le Gruyère AOP- juustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 kananmunaa
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

  1. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa se 12 osaan.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja vuoraa taikinapaloilla voidellun muffinipellin kolot. Irtoamisen helpottamiseksi voit tehdä piiraat myös muffinivuokiin. Esipaista pohjia uunissa 5-8 minuuttia.
  3. Ruskista pekoni rapeaksi ja hienonna se.
  4. Leikkaa pois parsojen puumainen kanta. Viipaloi parsat. Ryöppää paloja 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Ota parsojen nuput erilleen.
  5. Raasta Le Gruyére AOP- juusto. Jaa puolet raasteesta esipaistettujen piirakkapohjien päälle. Nostele parsapalat (ja pekonirouhe) piiraille. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään, mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada seos parsojen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Pane jokaiselle piiraalle päällimmäiseksi parsanuppu.
  6. Paista piiraita 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin ja munamassa hyytynyt.
  7. Tarjoa parsapiiraat haaleana.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pienet parsajuustopiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.