
Pienet parsakaalimunakasmuffinit
Pienet parsakaalimunakasmuffinit suorastaan sulavat suuhun. Somat pikkumuffinit ovat oiva tarjottava juhlapöytään tai viikonlopun brunssille.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 45 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 (300 g) parsakaali
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 8 kananmunaa
- 4 rkl kuohukermaa
- 150 g sinihomejuustoa
- 2 dl emmentalraastetta
- 1 dl parmesaaniraastetta
Vuokien voiteluun
- voita tai margariinia
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuori parsakaalin varsi. Irrota kukinnot pieniksi paloiksi, ja paloittele varsi. Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta ja huuhtele kaalit huolella kylmän veden alla. Valuta huolella.
2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla sipuleita, kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon parsakaalit.
3. Vatkaa kulhossa munat ja kerma. Paloittele sinihomejuusto, ja sekoita juustoraasteiden ja parsakaaliseoksen kanssa munaseokseen. Kääntele ainekset tasaiseksi.
4. Voitele minikokoisen muffinipellin koloset rasvalla. Valuta munakasseosta koloihin niin, että ne jäävät hieman vajaa puolilleen. Kypsennä munakkaita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa vuoista. Paista loput seoksesta samoin.
Kokeile myös muita maukkaita suolapaloja: Juustolla täytetyt paprikat Lohicrostinit Vuohenjuustobruschettat Ruoka.fi: Täytetyt minijuustomuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pienet parsakaalimunakasmuffinit