Pienet pavlovat
Pienet pavlovat ovat somia herkkuleivonnaisia, jotka perinteisen pavlovan tapaan täytetään pehmeällä kermalla ja raikkailla marjoilla. Lemon curd -sitruunatahna antaa täytteelle raikkaan kirpsakan vivahteen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Marenki:
- 4 kananmunanvalkuaista
- 1 tl etikkaa
- 2 dl erikoishienoa Siro-sokeria
Täyte
- 2 dl kermaa
- 3 rkl lemoncurd-tahnaa
- 2 dl kookoshiutaleita
Pinnalle
- eksoottisia hedelmiä tai tuoreita marjoja
Valmistusohje
1. Vaahdota puhtaassa ja kuivassa teräs- tai lasikulhossa huoneenlämpöiset valkuaiset, joihin on lisätty etikka. Lisää sokeria vähitellen samalla, kun vaahdotat valkuaisia. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kestävää ja kiiltävää.
2. Jaa marenkivaahto leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Muovaa marenkikeon keskelle syvennys ja paista marenkeja 125-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, pieniä puolisen tuntia. Anna marenkien jäähtyä.
3. Vaahdota kerma kylmänä, lisää maustavat ainekset ja täytä marenkien keskelle jäänyt syvennys kookoskermalla ja hedelmillä tai marjoilla. Tarjoa pavlovat heti.
Katso myös: Pavlova – jumalainen marenkikakku taipuu moneen makuun
Anna.fi/ruoka: Vadelma-pistaasipavlova
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pienet pavlovat