Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pienet poropiirakat

Kylmäsavuporo ja puolukat ovat sulassa sovussa herkullisissa filotaikinaan tehdyissä pikkuisissa piiraissa. Pienet poropiirakat voi leipoa ajoissa valmiiksi jääkaappiin ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
9 annosta

Ainekset

Pienet poropiirakat, taikina

  • 1 pkt filotaikinaa (pakaste)

Pienet poropiirakat, täyte

  • 150 g kylmäsavupororouhetta
  • 3 salottisipulia
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 100 g voimakasta juustoraastetta (esim. Appenzeller musta)
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

Pienet poropiirakat, pinnalle

  • 3 dl puolukoita

Lisäksi

  • 9 kolon muffinipelti
  • 1 rkl vuokaspraytä tai öljyä

Valmistusohje

Pienet poropiirakat leivotaan filotaikinasta:

1. Sulata paketti filotaikinaa pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä sulanut taikina auki työpöydälle. Paras lopputulos tulee, kun käytät kolme arkkia päällekkäin. Leikkaa arkki neljään osaan. Toista, että saat jokaiseen muffinivuoan koloon taikinaa. Taikina-arkkeja jää yli, ne voi kääriä muovikelmuun ja tehdä niistä viikon sisään jotain muuta. Suihkuta öljyä muffini- vuoan koloihin. Painele taikinapalat kolon pohjalle ja reunoille. Siisti reunat leikkaamalla ne tasaisiksi.

2. Sekoita 150 grammaa kylmäsavupororouhetta, kolme salottisipulia, kolme kananmunaa, kaksi desilitraa kermaa, 100 grammaa voimakasta juustoraastetta (esim. Appenzeller musta) sekä kaksi ruokalusikallista  hienonnettua tuoretta timjamia ja lusikoi täytettä koloihin tasaisesti. Täytettä ei tarvitse tulla reunoihin asti. Filotaikina on kaunis paistuessaan, joten jätä taikinaa reilusti yli.

3. Paista pienet poropiirakat 200 asteessa 25 minuuttia. Anna vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua.

4. Koristele pienet poropiirakat puolukoilla juuri ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2019.

Lue myös: Näin käytät filotaikinaa – poimi vinkit ja 6 herkullista ohjetta

Lue myös Anna.fi: Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta + 9 muuta nopeaa ohjetta!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pienet poropiirakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.