Pienet seesaminsiemenbagelit
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
Ainekset
Taikina:
- 2.5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- noin 6,5 dl vehnäjauhoja
- 50 g pehmeää voita tai margariinia
KEITTÄMISEEN:
- 2 l vettä
- 3 rkl siirappia
- 1 rkl hienoa merisuolaa
pinnalle:
- mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja osa jauhoista. Vatkaa seosta hetkisen. Alusta taikinaan loput jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
2. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä osista yhtenäiset pötköt, ja jaa ne 10 palaan. Leivo paloista noin 15 cm:n pituiset tangot. Kiepauta tangot rinkeleiksi yhdistäen liitoskohdat tiukasti. Leivo ensin kaikki rinkelit ja keitä ne heti.
3. Keitä muutamaa rinkeliä kerrallaan kiehuvassa, siirapilla ja suolalla maustetussa vedessä. Keitä rinkeleitä 20-30 sekuntia ja nosta reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle. Ripottele kosteiden rinkeleiden päälle seesaminsiemenet. Anna kohota noin 15 minuuttia peittämättä.
4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti tuoreina.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pienet seesaminsiemenbagelit