Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pieni pullataikina

Pieni pullataikina tehdään desiin nestettä. Se on todella helppo vaivata käsin. Pienestä pullataikinasta tulee kaksi pullaa. Tuplaamalla taikinan saat neljä pullaa tai kaksi jättipullaa. Tämä ohje on täydellinen pienen perheen pullanhimoon.  

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Pieni pullataikina

  • 7 g tuorehiivaa (sormen pään kokoinen nokare) tai 1 tl / 3 g kuivahiivaa
  • 1 dl maitoa tai vettä
  • 3 rkl sokeria
  • 1/5 tl suolaa (1 g)
  • ½ tl kardemummaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 25 g pehmeää voita

Valmistusohje

Pieni pullataikina leivotaan helposti näin:

  1. Jos käytät leivontaan tuorehiivaa, kuumenna desi maitoa kädenlämpöiseksi ja murenna 7 grammaa tuorehiivaa nesteeseen. Sekoita, että se liukenee nesteeseen.
  2. Jos käytät pullataikinaan kuivahiivaa, nesteen on oltava reilusti kättä lämpimämpää (noin 42 astetta). Sekoita yksi teelusikallinen eli noin kolme grammaa kuivahiivaa kahteen ja puoleen desiin jauhoja.
  3. Sekoita nesteeseen kolme ruokalusikallista sokeria, yksi viidesosa teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista kardemumma. Lisää kaksi ja puoli desiä jauhoja ja aloita vaivaaminen. Pieni taikina on helppo vaivata käsin työpöydällä. Lisää 25 grammaa voita vaivaamisen aikana parissa erässä. Vaivaa taikinaa 10–15 minuuttia kunnes pieni pullataikina on joustavaa ja sileää. Jätä taikinapallo kohoamaan astiaan lämpimään paikkaan liinan alle puoleksitoista tunniksi.
  4. Leivo taikinasta kaksi pullaa leivinpaperille ja peitä ne liinalla. Anna kohota vähintään puoli tuntia.
  5. Voitele halutessasi kananmunalla.
  6. Paista pullia 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12–15 minuuttia tai kunnes pullan pinta ja pohja ovat kauniin vaaleanruskeat.
Pieni pullataikina: Pienestä pullataikinasta tulee kaksi pullaa. Tuplaamalla taikinan saat neljä pullaa. 
Pieni pullataikina riittää kahteen pullaan. Tuplaamalla taikinan saat neljä pullaa.  Kuva: Sanna Mansikkamäki 

Vinkki: Näin leivot kanelitäytteiset solmupullat

Lue myös Anna.fi: Kotileipurin viisi virhettä leivonnassa ja miten ne vältetään


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pieni pullataikina

Liisa134

Missä on kananmuna näistä uusista pullaresepteistä?

Sanna Mansikkamäki

Kananmunaa ei välttämättä tarvitse laittaa pullataikinaan.

Vuosia leiponut

En itse käytä enää ollenkaan munaa pullataikinassa, vain voitelussa. Rakenne on paljon pehmeämpi ilman munaa

Leipuri

Mitä järkeä kuumentaa uunia ja nähdä kaikki vaiva kahden pullan takia. En ymmärrä!

Marjo

meitä on monta, jotka asumme yksin, ei ole mitään mieltä paistaa itselle 20-30 pikkupullaa. Siis tällaistakin reseptiä ja ja nautintoa tuoreesta pullasta tarvitaan

Pulla itsekkin

Minä paistan puolentoistadesin taikinan pullat ilmafriteerauslaitteella. Ei tarvitse lämmittää uunia

Meitä on erilaisia

Eihän sitä uunia välttämättä vain kahden pullan vuoksi lämmitä, vaan esimerkiksi jonkun uuniruuan jälkeen ois kiva paistaa ihan vaan ne parit pullat jälkiruuaksi.
Esimerkiksi taloudessa, jossa pullaa ei haluta syödä kovin usein tai ne pakkaseen jemmatut ei säily vaan tulee syötyä liiankin usein.
Tai sit vois paistaa leivinuunissa nuo pari pullaa, sitä kun lämmitetään yhtenään muutenkin.

Sirpukka

Airfryer paistaa neljä pullaa kerrallaan.

pulla pullava

Entä jos tahdon vain yhden pullan, ja sekin kärähtää?
Keksikää sellainen pulla, joka tulee mikrossa. Viiden minuutin mikropulla

Kerttu

Haluaisin kokeilla paistaa airfraierilla pullan paistamista,onnistuuko?

Maija

Sain kiitosta, kun jaoin tämän ohjeen Facebookissa. Minä ainakin tykkään tehdä välillä pienen pullataikinan ja nauttia lämpimäisiä <3

Lukija433953

Tein tämän taikinan tuplana ja sain 8 ihan reilun kokoista pullaa. Hyvää oli!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.