
Pihlajakakku
Pihlajakakku on Kinuskisissan, eli Sini Visan tekemä resepti Kotiliedelle. Syksyn väreillä koristeltu kakku riittää noin 20 hengelle. Täytteessä maistuu lakka, puolukka ja suklaa. Marsipaanimarjat viimeisteltiin pienellä siveltimellä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
Ainekset
Pihlajakakun kääretorttupohja:
- 8 munaa
- 3 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl perunajauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 4 rkl kaakaojauhetta
Pihlajakakun kostutus:
- 2-2,5 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Jogurttikermavaahto:
- 6 dl kuohukermaa
- 500 g turkkilaista jogurttia
Pihlajakaakun lakkatäyte:
- 2 liivatelehteä
- 1 dl lakkahilloa
- pienin osa vaahtoa
Pihlajakakun puolukkatäyte:
- 3 liivatelehteä
- 150 g puolukoita
- keskimmäinen osa vaahtoa
- 1 dl sokeria
Pihlajakakun suklaatäyte:
- 130 g tummaa suklaata
- suurin osa vaahtoa
Pihlajakakun sokerikreemi:
- 125 g margariinia
- 4 dl kaakaotomusokeria
- 2 rkl vettä
Pihlajakakun kuorrutus:
- 750 g marsipaania
- 5 rkl kaakaojauhetta
Pihlajakakun koristeet:
- 500 g marsipaania
Valmistusohje
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kaada puolet taikinasta leivinpaperille. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paperi pohjasta. Paista toinen.
2. Kokoa kakku pyöreäpohjaiseen kulhoon. Kelmuta sisäpinta.
3. Levyistä ei riitä neljään ehjään ympyrään: kokoa sisään tulevat pohjakerrokset paloista. Aseta kulhoon pohjan peittävä pala.
4. Laita liivatteet likoamaan.
5. Vaahdota kerma ja lisää jogurtti. Jaa vaahto astioihin: yhteen pieni määrä, toiseen enemmän ja kolmanteen suurin osa.
6. Kiehauta 1⁄2 dl lakkahillosta ja sulata siihen 2 liivatelehteä. Yhdistä lopun hillon kanssa ja sekoita pienimpään määrään vaahtoa. Kostuta pohja vaniljamaidolla ja lisää täyte. Laita jääkaappiin vartiksi. Aseta seuraava levy ja kostuta.
7. Soseuta puolukat ja kiehauta siitä 1⁄2 dl. Sulata joukkoon liivatteet. Yhdistä lopun soseen kanssa, ja lisää toiseksi suurimpaan vaahtomäärään. Lisää sokeri. Kaada kulhoon ja laita jääkaappiin vartiksi. Lisää seuraava levy ja kostuta.
8. Kuumenna suklaa mikrossa. Sekoita sula suklaa viimeiseen osaan vaahtoa ja levitä pohjaan. Nosta pohjalevy kanneksi ja kostuta. Laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.
9. Kumoa kakku tarjoilulautaselle.
10. Valmista sokerikreemi. Vatkaa pehmeään margariiniin tomusokeri. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
11. Notkista kreemi mikrossa ja levitä se kakun pinnalle.
12. Vaivaa käsin kuorrutetta varten marsipaani ja kaakaojauhe.
Katso kuvalliset ohjeet kakun kokoamiseen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pihlajakakku