Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piimäkakku

Perinteinen piimäkakku on klassikko, johon tulee himo. Mehevä ja maukas piimäkakku leivotaan ilman kananmunia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Piimäkakku

  • 3 dl piimää
  • 200 g suolaista voita sulatettuna
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl rouhittua kardemummaa
  • 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Vuokaan

  • 1 rkl vuokasprayta

Valmistusohje

Piimäkakku leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kolme desilitraa piimää ja 200 grammaa sulatettua suolaista voita sekä yksi desilitra siirappia.

2. Sekoita kuivat aineet eli yksi teelusikallinen ruokasoodaa, kaksi desilitraa sokeria, kaksi teelusikallista kanelia, kaksi teelusikallista jauhettua neilikkaa, kaksi teelusikallista jauhettua inkivääriä, kaksi teelusikallista rouhittua kardemummaa ja kuusi desilitraa puolikarkeia vehnäjauhoja keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita hyvin.

3. Sumuta kakkuvuokaan vuokaspraytä. Voit halutessasi voidella vuoan myös voilla. Korppujauhota vuoka sen jälkeen.

4. Kaada taikina kahden litran vetoiseen vuokaan ja paista piimäkakku 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Jäähdytä piimäkakku vuoassa ja kumoa jäähdyttyään tarjoilulautaselle. Koristele tomusokerilla halutessasi juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Kun haluat piimäkakkuun ja muihinkin kuivakakkuihin kiiltävän pinnan rouheisen korppujauhopäällisen sijaan, suihkuta vuokaan vuokaspraytä. Piimäkakku irtoaa vuoasta ja sen kypsästä pinnasta tulee kauniin kiiltävä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021. 

Lue myös: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piimäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.