Piimäskonssit eli buttermilk biscuits
Nämä Amerikan etelävaltioissa suositut teeleivät ovat herkkua teen, juustojen ja erilaisten hillojen ja tahnojen kanssa tarjottuna. Annoksesta tulee pellinen eli noin 16 kappaletta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
Ainekset
- 4 dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sämpyläjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- ½ tl sodaa
- ½ tl suolaa
- 100 g kylmää voita
- 2 ½ dl piimää
- 1 kananmuna
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja nypi se taikinan joukkoon. Tai pistä ainekset monitoimikoneeseen.
- Sekoita keskenään piimä ja kananmuna, kaada jauhoseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kokoa taikinasta jauhotetuilla käsillä pallo. Jos teet taikinan monitoimikoneella, käytä konetta kunnes taikinasta muodostuu pallo.
- Taputtele taikinasta pari senttiä paksu levy. Ota taikinasta juomalasilla tai muotilla kakkusia.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja pane leipäset paperille. Paista 12-15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Varo paistamasta liian kuivaksi.
- Otettuasi pellin uunista, sipaise halutessasi vielä lämpimien leipästen päälle hieman voita ja ripottele päälle vähän sokeria. Tarjoile vastaleivottuina, sillä piimäskonssit kuivahtavat melko nopeasti.
- Piimäskonssien kaveriksi sopii mainiosti kotitekoinen puolukka curd. Sen ohjeen löydät täältä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piimäskonssit eli buttermilk biscuits