Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piimäskonssit eli buttermilk biscuits

Nämä Amerikan etelävaltioissa suositut teeleivät ovat herkkua teen, juustojen ja erilaisten hillojen ja tahnojen kanssa tarjottuna. Annoksesta tulee pellinen eli noin 16 kappaletta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl sämpyläjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • ½ tl sodaa
  • ½ tl suolaa
  • 100 g kylmää voita
  • 2 ½ dl piimää
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja nypi se taikinan joukkoon.  Tai pistä ainekset monitoimikoneeseen.
  3. Sekoita keskenään piimä ja kananmuna,  kaada jauhoseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kokoa taikinasta jauhotetuilla käsillä pallo. Jos teet taikinan monitoimikoneella, käytä konetta kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  4. Taputtele taikinasta pari senttiä paksu levy. Ota taikinasta juomalasilla tai muotilla kakkusia.
  5.  Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja pane leipäset paperille. Paista 12-15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Varo paistamasta liian kuivaksi.
  6.  Otettuasi pellin uunista, sipaise halutessasi vielä lämpimien leipästen päälle hieman voita ja ripottele päälle vähän sokeria. Tarjoile vastaleivottuina, sillä piimäskonssit kuivahtavat melko nopeasti.
  7. Piimäskonssien kaveriksi sopii mainiosti kotitekoinen puolukka curd. Sen ohjeen löydät täältä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Piimäskonssit eli buttermilk biscuits

Sinun täytyy kommentoidaksesi.