Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikagraavattu lohi

Pikagraavattu lohi on helppo ja nopea tehdä juhlapöytään. Tuore lohi kypsyy tarjolle parissa minuutissa sit­ruunan happojen avulla. Hyödynnä sitruunasta myös kuori. Kaunista soiroa saat sit­ruksen kuoren leikkaamiseen tarkoitetulla leik­kurilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pikagraavattu lohi

  • 400 g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä

Kypsennysliemi

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ dl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 1 tl ruususuolaa tai hienoa merisuolaa
  • ¼ tl sokeria
  • (2 rkl samppanjaa tai valkoviiniä)

Koristelu

  • 4 retiisiä
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

Pikagraavattu lohi tehdään helposti näin:

1. Leikkaa 400 grammaa ruodotonta ja nahatonta lohta ohuen ohuiksi viipaleiksi. Voit leikata kalan etukäteen ja asetella viipaleet annoslautasille jääkaappiin valmiiksi.

2. Juuri ennen tarjoilua raasta sitruunasta kuori ja säästä se koristeluun. Viipaloi myös neljä retiisiä valmiiksi.

3. Purista sitruunasta mehu pieneen astiaan, sekoita joukkoon yksi teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallista sokeria sekä kaksi ruokalusikallista samppanjaa tai valkoviiniä. Lusikoi neste kalojen päälle tasaisesti. Koristele sitruunankuorella ja retiisiviipaleilla.

4. Nosta pikagraavattu lohi tarjolle heti. Lohi kypsyy ja vaalenee muutamassa minuutissa. Nauti kala-annos heti tuoreeltaan.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2021.

Lue myös: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään

Lue myös Anna.fi: Itse graavattu lohi vie kielen mennessään – näillä ohjeilla onnistut kalan graavaamisessa ja loihdit ihanat graavilohiherkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikagraavattu lohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.