Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikamunkit

Pikamunkit valmistuvat leivinjauheen ansiosta perinteisiä vappumunkkeja sutjakammin. Rahka takaa munkkien mehevyyden.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Pikamunkit

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 50 g voita
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 1 kananmuna

Uppopaistaminen

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • 1-2 dl erikoishienoa sokeria

Valmistusohje

Pikamunkit leivotaan helposti näin:

  1. Sulata 50 grammaa voita ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kolme desilitraa vehnäjauhoja, desilitra sokeria, teeluiskallinen leivinjauhetta, teelusikallinen vaniljasokeria ja neljäsosa teelusikallinen suolaa. Sekoita keskenään voisula, kananmuna sekä 200 grammaa vaniljarahkaa ja lisää jauhoseoksen sekaan. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna levätä hetken.
  3. Pyöritteletaikinasta jauhoitetuin käsin samankokoisia taikinapalloja. Jätä pallot lepäämään leivonta-alustalle liinan alle hetkeksi.
  4. Kuumenna litra rypsiöljyä isossa teräskattilassa tai padassa 180 asteiseksi. Laske reikäkauhaa apuna käyttäen 4-6 taikinapalloa kerrallaan öljyyn paistumaan. Paista munkkeja noin 1-2 minuuttia puoli tai käännellen tasaisesti enintään 4 minuuttia.
  5. Nosta munkit öljystä reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle alustalle valumaan.
  6. Laita yhdestä kahteen desilitraa erikoishienoa sokeria syvälle lautaselle ja pyörittele vähän jäähtyneet munkit sokerissa.
  7. Tarjoa pikamunkit vastapaistettuina vappusiman kanssa.
pikamunkit

Lue myös Anna.fi: Suolaiset churrot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikamunkit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.