Pikamunkit
Pikamunkit valmistuvat leivinjauheen ansiosta perinteisiä vappumunkkeja sutjakammin. Rahka takaa munkkien mehevyyden.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pikamunkit
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ¼ tl suolaa
- 50 g voita
- 200 g vaniljarahkaa
- 1 kananmuna
Uppopaistaminen
- 1 l rypsiöljyä
Pinnalle
- 1-2 dl erikoishienoa sokeria
Valmistusohje
Pikamunkit leivotaan helposti näin:
- Sulata 50 grammaa voita ja anna jäähtyä.
- Sekoita kolme desilitraa vehnäjauhoja, desilitra sokeria, teeluiskallinen leivinjauhetta, teelusikallinen vaniljasokeria ja neljäsosa teelusikallinen suolaa. Sekoita keskenään voisula, kananmuna sekä 200 grammaa vaniljarahkaa ja lisää jauhoseoksen sekaan. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna levätä hetken.
- Pyöritteletaikinasta jauhoitetuin käsin samankokoisia taikinapalloja. Jätä pallot lepäämään leivonta-alustalle liinan alle hetkeksi.
- Kuumenna litra rypsiöljyä isossa teräskattilassa tai padassa 180 asteiseksi. Laske reikäkauhaa apuna käyttäen 4-6 taikinapalloa kerrallaan öljyyn paistumaan. Paista munkkeja noin 1-2 minuuttia puoli tai käännellen tasaisesti enintään 4 minuuttia.
- Nosta munkit öljystä reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle alustalle valumaan.
- Laita yhdestä kahteen desilitraa erikoishienoa sokeria syvälle lautaselle ja pyörittele vähän jäähtyneet munkit sokerissa.
- Tarjoa pikamunkit vastapaistettuina vappusiman kanssa.
Lue myös Anna.fi: Suolaiset churrot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikamunkit