Pikapasta bolognese
Pikapasta bolognese on aikuisten ja lasten herkku. Tässä ohjeessa se valmistetaan kuivatusta jauhelihasta luonnon helmassa. Kotioloissa saat samalla reseptillä pika-bolognesen noin 400 grammasta naudan jauhelihaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Pikapasta bolognese
- 100 g kuivattua jauhelihaa
- 1 ps tomaattikeittojauhetta
- 6 dl vettä
- 1 tl basilikaa
Lisäksi:
- 300 g makaronia
pinnalle:
- pastajuustoa
Valmistusohje
1. Pikapasta bolognese valmistuu näin. Lorauta jauhelihan joukkoon hieman vettä tuntia ennen ruoan valmistamista, jotta liha ehtii turvota.
2. Sekoita tomaattikeittojauhe veteen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää turvonnut jauheliha kastikkeen joukkoon ja anna sen muhia vielä muutaman minuutin. Mausta kastike basilikalla.
3. Keitä toisessa kattilassa makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kastike valutettujen makaronien joukkoon ja anna kuumentua. Lisää tarvittaessa nestettä. Vinkki: Vaelluksella voi myös herkutella. Nopeasti valmistuvan bolognesekastikkeen kruunaa hyvin säilyvä pastajuusto.
Katso myös: Mifu-bolognese ja nyhtökaurapyörykät bolognesekastikkeessa
Katso myös Anna.fi: Bolognese hot dogit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikapasta bolognese