Reseptit

Pikateeleivät

Ainekset

  • 400 g vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 70 g voita
  • 2 dl maitoa

Valmistusohje

Pikateeleivät

Vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri nypitään käsin voihin. Hiekkamaiseen seokseen lisätään maito sekoittaen niin vähän kuin mahdollista.

Voidellulle pellille muodostetaan taikinasta kämmenen kokoisia, litteitä kakkuja. Leivät pistellään haarukalla ja niiden keskelle leikataan ristinmuotoinen halkio.

Teeleivät paistetaan kuumassa uunissa nopeasti kypsiksi ja tarjotaan lämpiminä voin ja marmeladin kera.

Kotiliesi 15/1950


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikateeleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.