Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikkelöidyt avomaankurkut

Pikkelöinti on nopeaa ja hauskaa. Voit pikkelöidä mitä tahansa kasviksia samalla ohjeella. Vain mielikuvitus on rajana. Pikkelöidyt avomaankurkut maistuvat grilliruoan lisukkeena ruokajuhlissa.

Ainekset

Pikkelöidyt avomaankurkut

  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 4 dl sokeria
  • 6 dl vettä
  • 4 rkl sinapinsiemeniä
  • 4 chiliä
  • 4 kevätsipulinvartta

Lisäksi

  • 2 1 l:n lasipurkkia tiiviillä kannella

Valmistusohje

1. Hyvä muistisääntö on 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Tätä ohjetta on helppo varioida oman maun mukaan. Jätä sokeri vähemmälle, jos et pidä kovin makeasta.

2. Steriloi kaksi litran purkkia hyvin.

3. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, vesi ja sinapinsiemenet.

4. Leikkaa kurkut neljään osaan pitkittäin. Halkaise chilit ja hienonna sipuli. Laita kasvikset purkkeihin ja kaada kuuma neste päälle. Sulje purkit huolellisesti ja anna jäähtyä. Nosta kylmään. Kurkut ovat parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Kurkut säilyvät liemessä pinnan alla muutaman kuukauden, jos hygienia on ollut kohdallaan. Avaamisen jälkeen kurkut olisi hyvä syödä viikossa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2018.

Pikkelöinti tekee hyvää kurkuille:

ratsumestarin kurkut

Ratsumestarin kurkut

inkiväärikurkut

Inkiväärillä maustetut kurkut

herkkukurkut

Maukkaat herkkukurkut

Anna.fiKirpeät kurkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkelöidyt avomaankurkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.