Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikkelöidyt kantarellit

Kantarelli eli keltavahvero maistuu herkulliselta mausteisessa liemessä. Kantarellista on moneksi, se taipuu piirakkaan, muhennokseksi ja säilykkeeksi. Nauti pikkelöidyt kantarellit rapeaksi grillatun leivän päällä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pikkelöidyt kantarellit

  • 1 l (noin 300 g) kantarelleja
  • 1 dl väkiviinetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 tähtianis
  • 2 neilikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 maustepippuria
  • pari timjaminoksaa

Lisäksi

  • hyvää leipää

Valmistusohje

Pikkelöidyt kantarellit tehdään helposti näin:

1. Puhdista sienet.  Laita sienet ½ l puhtaaseen purkkiin.

2. Kiehauta liemen ainekset pienessä kattilassa niin, että sokeri sulaa. Kaada kuuma liemi sienien päälle. Anna jäähtyä, säilytä kylmässä.

3. Pikkelöidyt kantarellit ovat valmiita seuraavana päivänä. Ne säilyvät kylmässä noin viikon. Tarjoa grillatun leivän kanssa.

Maista myös näitä kantarelliruokia:

pikkuruiset etikkakantarellit

Pikkuruiset etikkakantarellit

kantarellipesto-bruschettat

Kantarellipesto-bruchetta

kantarellifocaccia

Kantarellifocaccia

Anna.fi: Kantarelli-lohileivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkelöidyt kantarellit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.