Reseptit
yli 60 min
4

Pikkelöidyt kantarellit ja grillattua leipää

Kantarelli eli keltavahvero maistuu herkulliselta mausteisessa liemessä. Kantarellista on moneksi, se taipuu piirakkaan, muhennokseksi ja säilykkeeksi. Kokeile pikkelöityjä kantarelleja rapeaksi grillatun leivän päällä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pikkelöidyt kantarellit:

1 l (noin 300 g) kantarelleja
1 dl väkiviinetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
1 tähtianis
2 neilikkaa
2 laakerinlehteä
5 maustepippuria
pari timjaminoksaa

Lisäksi:

hyvää leipää

Valmistusohje

1. Puhdista sienet.  Laita sienet ½ l puhtaaseen purkkiin.

2. Kiehauta liemen ainekset pienessä kattilassa niin, että sokeri sulaa. Kaada kuuma liemi sienien päälle. Anna jäähtyä, säilytä kylmässä.

3. Sienet valmiita seuraavana päivänä. Säilyy kylmässä noin viikon. Tarjoa grillatun leivän kanssa.

Maista myös näitä kantarelliruokia:

pikkuruiset etikkakantarellit

Pikkuruiset etikkakantarellit

kantarellipesto-bruschettat

Kantarellipesto-bruchetta

kantarellifocaccia

Kantarellifocaccia

Anna.fi: Kantarelli-lohileivät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pikkelöidyt kantarellit ja grillattua leipää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X