Pikkelöidyt kantarellit
Kantarelli eli keltavahvero maistuu herkulliselta mausteisessa liemessä. Kantarellista on moneksi, se taipuu piirakkaan, muhennokseksi ja säilykkeeksi. Nauti pikkelöidyt kantarellit rapeaksi grillatun leivän päällä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Pikkelöidyt kantarellit
- 1 l (noin 300 g) kantarelleja
- 1 dl väkiviinetikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 tähtianis
- 2 neilikkaa
- 2 laakerinlehteä
- 5 maustepippuria
- pari timjaminoksaa
Lisäksi
- hyvää leipää
Valmistusohje
Pikkelöidyt kantarellit tehdään helposti näin:
1. Puhdista sienet. Laita sienet ½ l puhtaaseen purkkiin.
2. Kiehauta liemen ainekset pienessä kattilassa niin, että sokeri sulaa. Kaada kuuma liemi sienien päälle. Anna jäähtyä, säilytä kylmässä.
3. Pikkelöidyt kantarellit ovat valmiita seuraavana päivänä. Ne säilyvät kylmässä noin viikon. Tarjoa grillatun leivän kanssa.
Maista myös näitä kantarelliruokia:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikkelöidyt kantarellit