Pikkelöidyt kasvikset
Pikkelöidyt kasvikset ovat herkkupatongin ehdoton lisäke. Kasvikset sopivat loistavasti myös liharuokien lisukkeeksi.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1-2 porkkanaa
- ½ kurkku
- 4 kukkakaalinkukintoa
LIEMI
- 2 dl vettä
- ½ dl etikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Kuori porkkana ja leikkaa tulitikun ohuiksi suikaleiksi. Pese kurkku ja leikkaa suikaleiksi. Pese kukkakaali, irrota kukinnot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Laita kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja hienonnettu valkosipuli. Kuumenna kiehuvaksi, anna kiehua niin, että sokeri on sulanut. Kaada liemi kasvisten päälle. Anna marinoitua huoneenlämmössä 3–4 tuntia tai seuraavaan päivään.
3. Jos teet pikkelöidyt kasvikset jo edellisenä päivänä, laita ne kylmään, kun liemi on jäähtynyt.
Pikkelöidyt kasvikset sopivat hyvin esimerkiksi patongin seuraksi.
Katso muita kasvisreseptejä: Paahdetut kasvikset Grillikasvikset marinadissa Pikkelöidyt itämaiset kasvikset Kiinalaiset kasvikset osterikastikkeella Ruoka.fi: Pikkelöidyt punasipulit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikkelöidyt kasvikset
Noinh!
Nyt on kukkakaalit mausteliemessä lillumassa, saas nähä minkä makusia niistä tulee 🙂
Perustietoa. Sokeri ei sula kiehuvaan/kylmään veteen. Se liukenee.