Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikkelöidyt kasvikset

Pikkelöidyt kasvikset ovat herkkupatongin ehdoton lisäke. Kasvikset sopivat loistavasti myös liharuokien lisukkeeksi.

Ainekset

  • 1-2 porkkanaa
  • ½ kurkku
  • 4 kukkakaalinkukintoa

LIEMI

  • 2 dl vettä
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja leikkaa tulitikun ohuiksi suikaleiksi. Pese kurkku ja leikkaa suikaleiksi. Pese kukkakaali, irrota kukinnot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Laita kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja hienonnettu valkosipuli. Kuumenna kiehuvaksi, anna kiehua niin, että sokeri on sulanut. Kaada liemi kasvisten päälle. Anna marinoitua huoneenlämmössä 3–4 tuntia tai seuraavaan päivään.

3. Jos teet pikkelöidyt kasvikset jo edellisenä päivänä, laita ne kylmään, kun liemi on jäähtynyt.

Pikkelöidyt kasvikset sopivat hyvin esimerkiksi patongin seuraksi.

Katso muita kasvisreseptejä: Paahdetut kasvikset Grillikasvikset marinadissa Pikkelöidyt itämaiset kasvikset Kiinalaiset kasvikset osterikastikkeella Ruoka.fi: Pikkelöidyt punasipulit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkelöidyt kasvikset

jamppi

Noinh!
Nyt on kukkakaalit mausteliemessä lillumassa, saas nähä minkä makusia niistä tulee 🙂

ei edes kemisti

Perustietoa. Sokeri ei sula kiehuvaan/kylmään veteen. Se liukenee.

Vastaa käyttäjälle ei edes kemistiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.