Pikkelöidyt kirsikkatomaatit
Pikkelöidyt kirsikkatomaatit maistuvat grilliruokien lisäkkeenä, leivän päällä tai salaateissa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Pikkelöidyt kirsikkatomaatit
- 500 g kirsikkatomaatteja (Dunne)
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 oksaa rosmariinia
- 2 oksaa timjamia
- ½ tl chilihiutaleita
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 1 rkl sormisuolaa
Valmistusohje
Pikkelöidyt kirsikkatomaatit valmistuvat helposti näin:
- Pistele tomaatit grilli- tai cocktailtikulla. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Laita lasipurkkiin kerroksittain tomaatteja, valkosipuliviipaleita, chilihiutaleita, rosmariinin- ja timjaminoksia.
- Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet etikkaan.
- Kaada etikkaliemi tomaattien päälle. Anna maustua vähintään 15 minuuttia, mielellään pari tuntia ennen käyttöä.
- Tarjoa pikkelöityjä tomaatteja grilliruokien, paahdetun leivän, salaatin tai pastan kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin helposti paahdetaan tomaatit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikkelöidyt kirsikkatomaatit