Pikkelöidyt kirsikkatomaatit

Pikkelöidyt kirsikkatomaatit 

60
min
6 annosta
30-60 min
Pikkelöidyt kirsikkatomaatit maistuvat grilliruokien lisäkkeenä, leivän päällä tai salaateissa.

Ainekset

500 g kirsikkatomaatteja (Dunne)
2-3 valkosipulinkynttä
2 oksaa rosmariinia
2 oksaa timjamia
1/2 tl chilihiutaleita
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
1 rkl sormisuolaa

Valmistusohje

  1. Pistele tomaatit grilli- tai cocktailtikulla. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Laita lasipurkkiin kerroksittain tomaatteja, valkosipuliviipaleita, chilihiutaleita, rosmariinin- ja timjaminoksia.
  3. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet etikkaan.
  4. Kaada etikkaliemi tomaattien päälle. Anna maustua vähintään 15 minuuttia, mielellään pari tuntia ennen käyttöä.
  5. Tarjoa pikkelöityjä tomaatteja grilliruokien, paahdetun leivän, salaatin tai pastan kanssa.
08.08.2017
Tiina Rantanen
Tiina Rantanenn