Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikkelöidyt kirsikkatomaatit

Pikkelöidyt kirsikkatomaatit maistuvat grilliruokien lisäkkeenä, leivän päällä tai salaateissa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pikkelöidyt kirsikkatomaatit

  • 500 g kirsikkatomaatteja (Dunne)
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 2 oksaa timjamia
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl sormisuolaa

Valmistusohje

Pikkelöidyt kirsikkatomaatit valmistuvat helposti näin:

  1. Pistele tomaatit grilli- tai cocktailtikulla. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Laita lasipurkkiin kerroksittain tomaatteja, valkosipuliviipaleita, chilihiutaleita, rosmariinin- ja timjaminoksia.
  3. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet etikkaan.
  4. Kaada etikkaliemi tomaattien päälle. Anna maustua vähintään 15 minuuttia, mielellään pari tuntia ennen käyttöä.
  5. Tarjoa pikkelöityjä tomaatteja grilliruokien, paahdetun leivän, salaatin tai pastan kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin helposti paahdetaan tomaatit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkelöidyt kirsikkatomaatit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.