Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikkelöidyt kuusenkerkät

Kuusenkerkät voi säilöä pikkelöimällä, jos niistä haluaa nauttia tulevan talven aikana. Lupa kerkkien keräämiseen täytyy tosin saada maanomistajalta, sillä kerkkien napsiminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Parhaimmillaan kerkät ovat pieninä ja vaalean vihreinä. Poimi ne alkukesästä. Niissä on pihkainen ja raikas maku.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 2 l kuusenkerkkiä
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Pese kuusenkerkät ja kuivaa ne hyvin.
  2. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja etikka. Lisää suola.
  3. Laita kuusenkerkät useaan pieneen, puhtaaseen ja steriloituun hillopurkkiin tai yhteen suurempaan. Kaada päälle kuuma pikkeliliemi ja laita kansi tiukasti kiinni.
  4. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin. Kuusenkerkät ovat syöntivalmiita seuraavana päivänä, mutta säilyvät hyvin puhtaassa purkissa useita kuukausia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkelöidyt kuusenkerkät

Eeva- Liisa

Tuli vain tarvikeluettelo,ei auennut mainosten jälkeen.

Mommy

Esittelytekstin jälkeen tosiaan tulee tarvikelistaa väliotsikolla ”ainekset”. Ainekset-sanan oikealla puolella on toinen väliotsikko ”ohje”, kun klikkaat sitä avautuu valmistusohje esiin. 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.