Pikkelöidyt kuusenkerkät
Kuusenkerkät voi säilöä pikkelöimällä, jos niistä haluaa nauttia tulevan talven aikana. Lupa kerkkien keräämiseen täytyy tosin saada maanomistajalta, sillä kerkkien napsiminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Parhaimmillaan kerkät ovat pieninä ja vaalean vihreinä. Poimi ne alkukesästä. Niissä on pihkainen ja raikas maku.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 l kuusenkerkkiä
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
- Pese kuusenkerkät ja kuivaa ne hyvin.
- Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja etikka. Lisää suola.
- Laita kuusenkerkät useaan pieneen, puhtaaseen ja steriloituun hillopurkkiin tai yhteen suurempaan. Kaada päälle kuuma pikkeliliemi ja laita kansi tiukasti kiinni.
- Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin. Kuusenkerkät ovat syöntivalmiita seuraavana päivänä, mutta säilyvät hyvin puhtaassa purkissa useita kuukausia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikkelöidyt kuusenkerkät
Tuli vain tarvikeluettelo,ei auennut mainosten jälkeen.
Esittelytekstin jälkeen tosiaan tulee tarvikelistaa väliotsikolla ”ainekset”. Ainekset-sanan oikealla puolella on toinen väliotsikko ”ohje”, kun klikkaat sitä avautuu valmistusohje esiin. 🙂