Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikkelöity kananmunasalaatti

Tarjoa pikkelöityä kananmunasalaattia pääsisäisaterian alkuruokana tai keväisenä brunssiruokana. Kurkuma värjää kananmunat kauniin keltaisiksi ja pikkeliliemi antaa niille pirteän maun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pikkelöity kananmunasalaatti:

  • 8 kananmunaa

Marinointiliemi:

  • 2 dl vettä
  • 1 ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 salottisipuli
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 ½ tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • ¼ tl sormisuolaa
  • tuoretta tilliä
  • (1-1 ½ tl mustia sinapinsiemeniä)

Valmistusohje

Pikkelöity kananmunasalaatti tehdään helposti näin:

1. Nosta kattilaan 2 dl vettä ja 1 1/2 dl valkoviinietikkaa. Lisää 1 kuorittu ja paloiteltu salottisipuli, pala tuoretta inkivääriä sekä 1 rkl sokeria, 1 1/2 kurkumaa ja 1 tl suolaa. Kiehauta marinointiliemen ainekset ja nosta jäähtymään kannelliseen lasipurkkiin tai kulhoon. Anna liemen jäähtyä kunnolla.

2. Kiehauta kattilassa vettä ja nosta 8  huoneenlämpöistä kanamunaa varovasti yksitellen lusikalla suoraan kiehuvaan veteen. Anna kiehua tasan 7 minuuttia 30 sekuntia.

3. Valuta munat ja siirrä suoraan jääpaloilla viilennettyyn kylmään veteen. Kun munat ovat jäähtyneet, kuori ne. Siirrä munat marinointiliemen joukkoon ja nosta jääkaappiin. Anna marinoitua seuraavaan päivään.

4. Sekoita 1 dl majoneesia ja 2 rkl piparjuuritahnaa huolella. Viipaloi kanamunat tarjolle laakealle vadille ja mausta kevyesti sormisuolalla. Pursota majoneesia pinnalle ja koristele tillinoksilla ja halutessasi mustilla sinapinsiemenillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.

Katso myös: Kananmunan keittäminen – nappaa helpot ohjeet!

Katso myös Anna.fi/ruoka: Kokkaa upea pääsiäismenu: päärynäistä uunibroileria, paahdettua parsaa, pekonileipää ja seesamista halloumisalaattia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkelöity kananmunasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.