Reseptit
yli 60 min
6

Pikkelöity kananmunasalaatti

Kurkuma värjää kananmunat kauniin keltaisiksi ja pikkeliliemi antaa niille pirteän maun. Tarjoa pikkelöityä kananmunasalaattia pääsisäisaterian alkuruokana tai keväisenä brunssiruokana.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pikkelöity kananmunasalaatti:

8 kananmunaa

Marinointiliemi:

2 dl vettä
1 1/2 dl valkoviinietikkaa
1 salottisipuli
pala tuoretta inkivääriä
1 rkl sokeria
1 1/2 tl kurkumaa
1 tl suolaa

Lisäksi:

1 dl majoneesia
2 rkl piparjuuritahnaa
ripaus sormisuolaa
tuoretta tilliä
(1-1 1/2 tl mustia sinapinsiemeniä)

Valmistusohje

1. Nosta kattilaan 2 dl vettä ja 1 1/2 dl valkoviinietikkaa. Lisää 1 kuorittu ja paloiteltu salottisipuli, pala tuoretta inkivääriä sekä 1 rkl sokeria, 1 1/2 kurkumaa ja 1 tl suolaa. Kiehauta marinointiliemen ainekset ja nosta jäähtymään kannelliseen lasipurkkiin tai kulhoon. Anna liemen jäähtyä kunnolla.

2. Kiehauta kattilassa vettä ja nosta 8  huoneenlämpöistä kanamunaa varovasti yksitellen lusikalla suoraan kiehuvaan veteen. Anna kiehua tasan 7 minuuttia 30 sekuntia.

3. Valuta munat ja siirrä suoraan jääpaloilla viilennettyyn kylmään veteen. Kun munat ovat jäähtyneet, kuori ne. Siirrä munat marinointiliemen joukkoon ja nosta jääkaappiin. Anna marinoitua seuraavaan päivään.

4. Sekoita 1 dl majoneesia ja 2 rkl piparjuuritahnaa huolella. Viipaloi kanamunat tarjolle laakealle vadille ja mausta kevyesti sormisuolalla. Pursota majoneesia pinnalle ja koristele tillinoksilla ja halutessasi mustilla sinapinsiemenillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pikkelöity kananmunasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X