Pikkelöity raitajuurileipä
Pikkelöity raitajuurileipä tehdään tanskalaisen smörrebrödin tapaan. Hurmaava omenahillovoi ja suolaliha tekevät makuelämyksestä täydellisen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Munaton
Ainekset
Pikkelöity raitajuurileipä, pikkelöidyt raitajuuret
- 100 g raitajuuria (1 iso tai 2 pientä)
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
Pikkelöity raitajuurileipä, omenahillovoi
- 6 rkl pehmeää voita
- 3 rkl omenahilloa
Lisäksi
- 6 suolalihaviipaletta (myös kylmäsavuporo- tai kalkkunaleikkele käyvät)
- 6 vuokaleipäviipaletta (esim. Real)
- 6 isoa kaprista
Valmistusohje
Pikkelöity raitajuurileipä tehdään helposti näin:
- Tee ensin pikkelöidyt raitajuuret. Kiehauta liemen ainekset eli yksi desilitra omenaviinietikkaa, kaksi desilitraa sokeria, kolme desilitraa vettä sekä yksi teelusikallinen suolaa ja jäähdytä liemi.
- Kuori sata grammaa raitajuuria. Viipaloi ne mandoliinilla tai juustohöylällä ohuen ohuiksi viipaleiksi.
- Kaada liemi hillopurkkiin ja lisää raitajuuriviipaleet. Sulje purkki ja anna marinoitua yön yli.
- Sekoita kolme ruokalusikallista omenahilloa kuuteen ruokalusikalliseen pehmeää voita. Voitele kuusi viipaletta vuokaleipää ja asettele kuhunkin päälle yksi viipale suolalihaa sekä muutama viipale marinoitua raitajuurta. Koristele pikkelöity raitajuurileipä isoilla kapriksilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2020.
Lue myös Anna.fi: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikkelöity raitajuurileipä